Het audiobedrijf Talk Electronics dat gevestigd is in Groot-Brittannië brengt twee nieuwe toonarmen op de markt genaamd de A500 en de A600. Je kan ze allebei standaard monteren op een draaitafel van het Britse Rega. Beschik je toch over een SME of Jelco bevestiging? Dan kunnen ze worden aangepast zodat je met de A500 of A600 toch kan genieten van je favoriete vinyl platen.

Zoals de naam al doet vermoeden zijn er uiteraard enkele verschillen tussen beide modellen. Allereerst is er een verschil tussen de gebruikte materialen. Zo is bijvoorbeeld de armbuis van de A500 gemaakt van aluminium terwijl dat bij de A600 van koolstofvezel is. Verder heeft Talk Electronics gekozen om voor beide toonarmen een andere bekabeling te voorzien. De A500 maakt gebruik van gewrichtsloze 0,15 mm koperen enkelkleurig gelakte koperdraad terwijl dat bij de A600 gewrichtloze koperen Litz bedrading is.

Maar er zijn ook gelijkenissen. Zo zijn beide modellen voorzien van een 5-pins 270-graden connector. Zo wordt een eenvoudige aansluiting gegarandeerd.

Bij bestelling van de A500 of A600 krijg je een armvoet meegeleverd die compatibel is met draaitafels van Rega. Beschik je over een SME of Jelco bevestiging? Dan kan je deze toonarm speciaal laten aanpassen voor een 9, 10 of 12 inch versie.

Er is nog geen officiële prijs- of leveringsinformatie bekend gemaakt voor de Benelux. Voor de meest actuele informatie over de A500 en A600 surf je best eens naar de website van Talk Electronics.