We kunnen het er allemaal eens over zijn: een bekabeld systeem geeft nog altijd de beste weergave als het gaat om geluidskwaliteit. Er zullen ongetwijfeld wel situaties optreden wanneer dit niet mogelijk is. Denk maar aan ruimtes zoals bijvoorbeeld een slaapkamer, badkamer, … die je liever zo clean mogelijk houdt.

Of mogelijks laat het budget het niet toe om bekabeld te genieten van jouw favoriete muziek? Wat de aanleiding ook is: audiofabrikant Nubert weet er wel raad mee met hun nuConnect trX zender-ontvanger. Met dit budgetvriendelijke apparaat wordt het mogelijk gemaakt om audio-componenten draadloos met elkaar in verbinding te brengen op een eenvoudige manier.

Nubert nuConnect trXHet enige wat je hoeft te doen is de zender te verbinden met je pc, laptop, streamer, … en de ontvanger simpelweg aan te sluiten op jouw systeem. Subwoofers, actieve luidsprekers, … het behoort allemaal tot de mogelijkheden dankzij de Nubert nuConnect trX.

Het apparaat maakt gebruik van de trX-techniek die eerder ook al in de nuPro X-serie gebruikt werd. Er wordt een kwaliteit van 192 kHz bij 24 bit ondersteund. Helaas is het ingangssignaal maar beperkt tot 96 kHz (24 bit) voor Toslink en 48 kHz (16 bit) bij USB-C.

Nubert nuConnect trXHet is een klein doch betaalbaar apparaat wat in sommige gevallen wel een oplossing kan bieden mocht je komaf willen maken met kabels. Maar wij blijven toch de voorkeur geven aan een volledig bekabeld systeem indien dat mogelijk zou zijn.

Is dit hét apparaat is waar jij al zo lang naar op zoek was? Surf dan zeker eens naar de website van Nubert voor meer informatie. Je haalt één enkele module al in huis voor de prijs van 131,- euro, voor een dubbelpack betaal je 225,- euro.