Audiolympic is een nieuw luidsprekermerk uit Amsterdam. Dit jaar zullen zij voor het eerst terug te vinden zijn op XFI Premium Audio Show. De eigenaar van het merk, Jelle Jury, wilde een geïntegreerd digitaal audiosysteem van “olympisch” niveau maken dat tot in elk detail klopt.

“De best mogelijke weergave van muziek heeft mij altijd geboeid. Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in de techniek die daarbij komt kijken en ik heb altijd al de droom gehad om speakers en versterkers te maken. Door de moderne techniek van tegenwoordig kan dit nu in één systeem worden samengebracht”, aldus Jelle Jury.

Audiolympic heeft voor een ambachtelijke aanpak gekozen. Zo kunnen de klanten zelf de kleur en afwerking kiezen. Zelfs de grill-stoffen worden draad voor draad met de hand geweven. “We werken met alleen de beste merken en de beste vakmensen uit Nederland. Het gaat erom dat alle onderdelen feilloos moeten samenwerken”, aldus Jury.

De Beta en Beta1 zullen gedemonstreerd worden door Audiolympic op XFI. Hier zullen zij tonen dat hiermee gemakkelijk een 2.1-systeem te maken valt en dat er enkel een bron op aangesloten hoeft te worden. “De boxen van Audiolympic hebben geen scheidingsfilters, interlinks en speakerkabels. En deze kunnen daardoor ook niet voor verlies of vervorming zorgen. Audiolympic wil elk detail uit de muziek laten horen, waardoor je met veel passie en plezier je eigen muziek kunt beluisteren”, zegt Jury.