Al sinds 2013 is XGIMI, het Chinese bedrijf, aan de slag om slimme projectoren voor thuisgebruik te ontwerpen die bereikbaar zijn voor bijna elk budget en elke toepassing. Hoewel het bedrijf niet zo bekend is als de grotere spelers in de markt, heeft het wel een goede reputatie opgebouwd. XGIMI’s ‘Android-based’ projectoren zijn in veel gevallen het overwegen waard. Vooral als budget en installatie/plaatsing een cruciale rol spelen. De projectoren van de producent zijn eenvoudig te installeren en hebben een aantrekkelijk, eigentijds ontwerp. Bovendien zijn de exemplaren voorzien van ingebouwde apps voor streaming. Er wordt overigens ondersteuning geboden voor draadloze audio.

Ontdek de nieuwste projector van XGIMI: de Magic Lamp. Dit betreft een unieke lifestyle projector die elke ruimte verandert in een mediaruimte, boordevol entertainment. De ronde home theater-component is een HD-projector met multi-sound luidspreker, vermomd als een moderne ‘plafondlamp’. Waarom de Magic Lamp zo uniek is? Omdat deze telg tegen het plafond bevestigd kan worden. En laat dat nu net de beste plaats zijn om een projector te installeren. Hierdoor hoeft een trotse eigenaar zich alvast geen zorgen te maken over kabels.

Maar daar stop het niet: het beeld wordt ook niet geblokkeerd als jouw collega-kijkers opstaan om een snack te halen bijvoorbeeld. Of om naar het toilet te gaan. Door de vormgeving van de projector en Bluetooth-luidspreker heeft XGIMI al deze praktische problemen voor jou als consument opgelost. Als dat niet leuk is?

Hoewel de Magic Lamp niet echt een budgetmodel is, valt de prijs van 1.170 dollar binnen een ‘redelijk bereik’ waarbij een beeld van maar liefst 100 inch weergeven kan worden. De Magic Lamp onderscheidt zich van andere short-throw- en ultra-short-throw-projectoren op de markt. Niet alleen vanwege zijn ruimtevriendelijk design, maar ook omdat hij beschikt over 32° niet-destructieve asverschuiving. Met andere woorden: jij als filmliefhebber kan het beeld tot een meter naar boven of beneden bijstellen.

Wil je naar een film kijken terwijl je ontspannen ligt op een vloerkussen? Het kan dankzij de Magic Lamp projector van XGIMI.