Amazon bereidt zich voor om dit jaar een hi-res tier te lanceren, volgens Music Business Worldwide, die naar verluidt ‘gefluister’ uit verschillende bronnen in de muziekindustrie heeft gehoord over de aanstaande lancering van een high-fidelity platform. Het rapport blijft zeggen dat minstens één groot platenfirma al heeft ingestemd om het in licentie te nemen.

De nieuwe Amazon-laag zou naar verluidt streaming boven CD-kwaliteit bieden tegen 15 dollar per maand, boven de huidige 9,99 dollar (of euro) per maand voor Amazon Music Unlimited, die net als Spotify streams onder 16-bit CD-kwaliteit biedt.

De nieuwe hi-res optie zou direct concurreren met Tidal en Qobuz, die beiden hi-res, 24-bit streaming-diensten aanbieden voor zo’n 19,99 dollar (of euro)/maand en 24,99 dollar (of euro)/maand.

Met slechts 15 dollar per maand zou een dergelijke service van de retailgigant problemen kunnen opleveren voor de twee hi-res audio-pioniers van streaming als deze overeenkomen met de beschikbaarheid van hun catalogus en de kwaliteit van de bitsnelheid.