Apple heeft de nieuwe HomePod 2 aangekondigd. Dit betreft een slimme luidspreker met een aantal grote upgrades. Volgens de producent staat dit model garant voor een significant beter geluid. De slimme functies niet te vergeten. De HomePod 2 is gelanceerd na weken van speculatie dat Apple binnenkort een nieuwe telg zou lanceren.

Qua design ziet de HomePod 2 er bijna hetzelfde uit als zijn voorganger (lees: de originele HomePod). De speaker heeft een cilindrische vorm met een geweven 100% gerecycled ‘rooster’ en een glad, bovenste deksel met capacitieve aanraakbediening (de achtergrond is verlicht). De Home Pod 2 is voorzien van een aantal belangrijke upgrades.

Apple HomePod 2Dit exemplaar biedt ondersteuning voor ‘Matter Smart Home’. Dit is een grote stap vooruit aangezien Matter een nieuwe standaard is die ervoor zorgt dat technologie van verschillende fabrikanten samen kan werken. Op die manier wordt het gemakkelijker om een slim systeem samen te stellen met hardware van verschillende fabrikanten.

Een speciaal ontwikkelde woofer met grote uitslag, een krachtige motor die het membraan maar liefst 20 mm beweegt, een ingebouwde bas-EQ-microfoon en vijf bundelvormende tweeters rond de basis zorgen voor een krachtige akoestische ervaring

Andere upgrades zijn onder meer het gebruik van de S7 chip die eerder gebruikt werd in de Apple Watch Series 7. Daarnaast ondersteunt het Apple’s Spatial Audio technologie wat betekent dat de HomePod zijn omgeving intelligent kan scannen. Het geluid hierdoor geoptimaliseerd. De extra prestatiekracht, gecombineerd met nieuwe sensoren en software, voegt ook enkele handige nieuwe slimme thuisfuncties toe.

“We hebben onze audio-expertise gecombineerd met diverse innovaties om gebruikers met de nieuwe HomePod te laten genieten van warme, diepe bastonen, natuurlijke middentonen en heldere hoge tonen.”

Dat zegt Greg Joswiak, Senior Vice President Worldwide Marketing bij Apple.

Denk maar aan ingebouwde temperatuur- en luchtvochtigheidssensoren voor slimme thuisautomatisering zoals het starten van een sirene bij het detecteren van rook of koolmonoxide. De microfoons kunnen ook ingesteld worden om te waarschuwen als de speaker bepaalde geluiden detecteert. Bijvoorbeeld: tekenen van een inbraak.

De HomePod 2 van Apple is verkrijgbaar in de kleuren ‘wit’ en ‘middernacht’. Het geweven netsnoer, dat je ook ontvangt bij levering, komt in dezelfde kleur. De nieuwe HomePod 2 is ondertussen al verkrijgbaar voor een adviesprijs van 349 euro. Vanaf 3 februari 2023 wordt deze ook beschikbaar in de winkel.

Verkooppunten van het merk apple