Musical Fidelity, nu eigendom van Heinz Lichtenegger van Pro-Ject Audio Systems, introduceert een nieuwe reeks van high-end versterkers genaamd Nu-Vista PRE, PAS & PAM. De nieuwe voorversterker (PRE), stereoversterker (PAS) en monoblokversterkers (PAM) zouden volgens de persberichten ontworpen zijn als een uitbreiding op Musical Fidelity’s Nu-Vista 800 circuit. Leuk om te vermelden: elk apparaat heeft zijn eigen externe stroomvoorziening.

Nu-Vista verwijst naar Musical Fidelity’s benadering van Nuvistor buizen/valves die, volgens de perscommunicatie, “in de jaren 1950 zijn uitgevonden om de vele tekortkomingen van conventionele buizen op te lossen. In tegenstelling tot dergelijke exemplaren staan Nuvistor buizen garant voor een zeer hoge betrouwbaarheid, lage microfonie, lage ruis, consistentie van partij tot partij, een kleine grootte, relatief laag stroomverbruik en geweldige technische prestaties.”

Musical Fidelity Nu-Vista PRE

De Nu-Vista PRE van Musical Fidelity is een traditionele, volledig analoge voorversterker met 12 onafhankelijke ingangen – zes gebalanceerde XLR en zes enkelvoudige RCA – waarvan de audio-signalen via een gebalanceerde, Nuvistor buisbelaste circuit worden gerouteerd, bestaande uit alle discrete componenten, een ‘precisie’ gestuurde volumeattenuator en een Class A uitgang trap naar uw keuze van gebalanceerde XLR of enkelvoudige RCA uitgangen. Het geheel is verpakt in een aluminium behuizing die 22 kg weegt. De bijbehorende externe stroomvoorziening is vergelijkbaar gevat om het volume van het product te verdubbelen en nog eens 24 kg aan uw hi-fi rek toe te voegen.

Musical Fidelity Nu-Vista PAS

De bijpassende Nu-Vista PAS stereoversterker ziet een octet van 6S 51N Nuvistor buizen (op de ingangtrap) samenkomen met alle discrete componenten voor een “gebalanceerd circuit, met lage vervorming, gebaseerd op de legendarische Titan 1000 Watt versterker die vijf paar high-power uitgangsapparaten gebruikt voor een stabiele en betrouwbare werking. De afzonderlijke condensatoren voor onder andere de voeding verminderen de uitgangsimpedantie en verbeteren de dynamiek. Toegevoegde chokes reduceren stroompieken.

Op vlak van uitgangsvermogen realiseert de Nu-Vista PAS 300 Watt bij 8 Ohm, 500 Watt bij 4 Ohm en 1000 Watt bij 2 Ohm. De SNR wordt gewaardeerd als beter dan 108 dB. We weten niet hoeveel het apparaat weegt, maar net als de PRE heeft de PAS een eigen externe stroomvoorziening die vergelijkbaar is.

Musical Fidelity Nu-Vista PAM

Wil je meer uitgangsvermogen en een betere kanaalseparatie? Dan moet je een figuurlijke tweede blik werpen op een paar Nu-Vista PAM monoblokken – elk met een eigen externe stroomvoorziening – voor 600 Watt bij 8 Ohm, 1000 Watt bij 4 Ohm en 1500 Watt bij 2 Ohm, plus een dempingsfactor van 180. Elk PAM weegt 27 kg met de corresponderende stroomvoorziening die 40 kg toevoegt.

Prijzen:

  • Musical Fidelity Nu-Vista PRE + PSU: €22.000
  • Musical Fidelity Nu-Vista PAS + PSU: €24.000
  • Musical Fidelity Nu-Vista PAM + PSU: €22.000/per stuk
Verkooppunten van het merk musical-fidelity