Apple Music heeft een nieuwe applicatie gelanceerd, speciaal ontworpen voor liefhebbers van klassieke muziek. Apple Music Classical is beschikbaar voor Apple Music-abonnees (zonder extra kosten). Met de app kunnen gebruikers direct elke opname vinden in ‘s werelds grootste klassieke muziekcatalogus, met zoekopdrachten die gebouwd zijn voor het genre. De app staat garant voor de hoogst mogelijke audiokwaliteit (tot 192 kHz/24 bit HiRes Lossless) en de mogelijkheid om klassieke favorieten te beluisteren in spatial audio. Allemaal zonder advertenties.

Apple Music Classical maakt het nog gemakkelijker voor eindgebruikers om kennis te maken met het genre. Honderden Essentials-afspeellijsten, informatieve biografieën, gedetailleerde gidsen voor vele belangrijke werken en intuïtieve browsefuncties. Dat is, kort door de bocht, wat je mag verwachten. Hieronder enkele screenshots:

Met Apple Music Classical krijgt een belangstellende onbeperkt toegang tot ‘s werelds grootste klassieke muziekcatalogus. Inclusief meer dan 5 miljoen tracks, nieuwe releases en klassieke meesterwerken. De duizenden exclusieve albums niet te vergeten. Er kan gezocht worden op verschillende manieren: componist, werk, dirigent of zelfs catalogusnummer. Specifieke opnamen zijn direct te vinden.

Apple Music Classical biedt volledige en nauwkeurige metadata om ervoor te zorgen dat luisteraars precies weten welke track, artiest, … Met duizenden componistenbiografieën, beschrijvingen van belangrijke werken en meer worden gebruikers in de mogelijkheid gesteld om meer te ontdekken over hun favoriete muziek, terwijl ze luisteren.

Gebruikers kunnen luisteren via AirPlay op compatibele draadloze apparaten. Met Apple Music Classical lanceert Apple een ultieme klassieke muziekervaring voor muziekliefhebbers over de hele wereld. Apple Music Classical vereist een Apple Music-abonnement (individueel, student, gezin of Apple One). Het is niet beschikbaar met het Apple Music Voice Plan. De applicatie is beschikbaar voor alle iPhone’s met iOS 15.4 of hoger.

Verkooppunten van het merk apple