Bang & Olufsen kondigt de vijfde generatie van hun Beosound A9 en derde generatie van de Beosound 2 luidspreker aan. Naast nieuwe kleuren, Black Anthracite, Gold Tone en Natural maken beide luidsprekers deel uit van Bang & Olufsen’s Mozart-softwareplatform waardoor toekomstbestendigheid hun ‘middle name’ is.

Volgens Michael Henriksson, Vice President Product Marketing bij Bang & Olufsen, gaat een tijdloos ontwerp niet alleen over het maken van producten die lang meegaan maar ook over het creëren van ontwerpen die mensen decennia lang blijven boeien en waar ze trots op zijn om te bezitten.

“Today, we are celebrating that we are future-proofing two of our most popular home speakers.”

Het hart van Bang & Olufsen’s Mozart-platform is de vervangbare module, die voldoende verwerkingskracht heeft om software-updates en functies voor vele jaren te ontvangen. Indien nodig, kan de module vervangen worden door de nieuwste versie waardoor geweldige geluidservaringen mede mogelijk gemaakt worden. Kwaliteit die hand in hand gaat met een uitmuntend design? Daar mag je op rekenen. De Beosound A9 en Beosound 2 zijn twee high-end multiroom luidsprekers van Bang & Olufsen.

Beosound A9 5th Generation

De Beosound A9 is een iconisch model van Bang & Olufsen dat voor het eerst werd geïntroduceerd in 2012. Het ontwerp is van de Deense ontwerper Øivind Slaatto en wordt nog steeds erg goed onthaald. Niet alleen door de consument maar ook door de vakpers. De luidspreker heeft een ronde vorm en is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en materialen. Het is niet alleen een designobject maar ook een krachtige luidspreker die een grote ruimte kan vullen met een rijk en krachtig geluid.

De Beosound A9 van de vijfde generatie heeft enkele nieuwe functies en verbeteringen. Het model wordt geleverd in drie standaardafwerkingen: Black Anthracite, Gold Tone en Natural Aluminum. De luidspreker kan volledig aangepast worden aan de esthetiek van de kamer. De bediening van de luidspreker is intuïtief én gemakkelijk: de muziek kan bediend worden door over het oppervlak van de luidspreker te vegen. Met een eenvoudige tik op de luidspreker kan een eigenaar het afspelen pauzeren, hervatten of overslaan.

Beosound 2 3rd Generation

Daarnaast is er uiteraard de Beosound 2 3rd Generation van Bang & Olufsen die voor het eerst werd geïntroduceerd in 2016. Het ontwerp is geïnspireerd op de vorm van een conus. De luidspreker is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. De luidspreker is gemaakt van hoogwaardig aluminium, een materiaal dat synoniem is geworden met Bang & Olufsen. Het ontwerp is een echte blikvanger in elke ruimte.

De derde generatie van de Beosound 2 heeft een aantal nieuwe functies en verbeteringen. De luidspreker is uitgerust met Bang & Olufsen’s Mozart-softwareplatform, waardoor hij klaar is voor de toekomst. Er zijn ook nieuwe kleuropties beschikbaar, waaronder de nieuwe Black Anthracite-afwerking. Een verbeterde interface maakt het gebruik van de luidspreker nog eenvoudiger. De Active Room Compensation zorgt voor een optimale luisterervaring, ongeacht de positie van de luidspreker.

Beide speakers zullen beschikbaar zijn in 3 kleurstellingen waaronder Black Anthracite, Gold Tone en Natural Aluminum. De Beosound A9 5th Generation is verkrijgbaar vanaf maart 2023. Wie de Beosound 2 3rd Generation ‘op de kop’ wil tikken, zal iets langer moeten wachten. Naar verwachting wordt deze telg beschikbaar vanaf april 2023. De respectievelijke adviesprijzen beginnen bij 3.299 en 2.999 euro.

Verkooppunten van het merk bang-olufsen