Argon Audio, het audio bedrijf dat gevestigd is in Denemarken, pakt uit met zijn allereerste actieve en draadloze vloerstaander genaamd de Forte A55. Qua design is hij smal ontworpen wat ervoor zorgt dat de luispreker niet veel plaats nodig heeft in je interieur. Met de Forte A55 wil de fabrikant zorgen dat de huiskamer van de muziekliefhebber gevuld wordt met geluid.

De Argon Audio Forte A55 is een actieve luidspreker, het is een vloerstaand model dus het is niet mogelijk om hem bijvoorbeeld tegen de muur te bevestigen. De komst van de A55 is geïnspireerd op de kleinere broertjes nl. de Forte A4 en Forte A5. Volgens de fabrikant kan de luidspreker heel wat basweergave leveren ondanks het smalle design.

Argon Audio Forte A55

Het systeem is gebaseerd op het master master/slave-principe. Bij wijze van spreken bevat de master de versterkers en elektronica, terwijl de slave het signaal ontvangt van de master dankzij een kabel. Die kabel wordt bovendien meegeleverd.

De Forte A55 kan zoals veel andere luidsprekers ook draadloos bestuurd worden. Dat kan bijvoorbeeld via bluetooth, het biedt ook mogelijkheden om aptX en AAC muzieksignalen te verwerken. Daarnaast zijn twee optische ingangen voorhanden alsook een normale lijningang. Je kan er zelfs een draaitafel op aansluiten dankzij de speciale draaitafelingang. Hierbij willen we graag meegeven dat alle ingangen voorzien van autosense wat ervoor zorgt dat de luidsprekers automatisch actief worden na een signaal op de ingang.

Argon Audio Forte A55

Speciaal op te merken aan de Forte A55 is dat de conus van de woofers en middentoners (diameter 5 inch) twee lagen heeft. Volgens de fabrikant zorgt dit voor minder vervorming, vooral in het middengebied. Het kan frequenties aan van 35 Hz tot 20 kHz (± 3 dB) en is middelgroot, hij neemt dus niet al te veel plaats in in je interieur. Je zal wel hulp moeten halen voor de luidspreker in je woonkamer te zetten, dat komt door het gewicht van maarlieft 26 kg.

Op de website van Argon Audio hebben wij een prijs gezien van 849 euro. De gebruiker heeft de keuze tussen een zwarte of witte afwerking. Voor meer info kan je terecht op de website van Argon Audio.

Verkooppunten van het merk argon