Artsound, Belgisch fabrikant van luidsprekers en audioverdeelsystemen is een onderdeel van House of Music, het voormalige Jobetrade. Naast luidsprekers staan ook multiroomtoepassingen, radio’s en allerlei toebehoren op de productenlijst. De speakers bevinden zich allemaal in het budget gamma onder de 500 Euro per paar en ook aan een inbouw gamma is gedacht. Artsound stelt zich trouwens ook op als aanbieder van audio oplossingen en niet enkel als box mover.

Het gamma aan luidspreker sets concentreert zich voornamelijk rond kleinere 2-weg bookshelfs. Slechts enkele vloerstaanders zijn leverbaar. Maar lees verder en merk dat dat absoluut niet hoeft te betekenen dat er iets schort aan de geleverde klank.

Uitpakken maar
De zwarte versie van de AS250.2 leent zich voor zowat alle huis- en andere kamers. Het geheel is piekfijn afgewerkt en oogt prima, zowel met als zonder de bijgeleverde frontjes uit luidsprekerdoek. Het zwart heeft wat houtnerfstructuur meegekregen wat het geheel een niet te übermoderne look geeft. Dus zowel in moderne als klassiekere leefkamers prima te positioneren.

Aan de achterzijde zitten er per kast dubbele aansluitingen die naast erg stevig ook nog eens verguld zijn om jarenlang ononderbroken contact te verzekeren.Door de dubbele uitvoering kunnen de tweeters en de midwoofers aparte versterking krijgen. De meegeleverde bruggen moeten dan wel ergens goed bewaard worden. Biamping behoort dus tot de technische mogelijkheden, maar mijn opstelling leent zich daar niet voor. Daarom gewoon 2 keer 2,5 mm2 aan luidsprekerdraad erin en we zijn klaar.

Verkooppunten van het merk artsound