Een innovatie van Britse bodem: de AVID Acutus Dark Iron draaitafel. Na zes jaar ontwikkeling heeft AVID, bekend om zijn compromisloze benadering van geluidskwaliteit, een nieuwe mijlpaal bereikt. De Acutus Dark Iron is niet alleen een vervanger van zijn voorganger uit 2018, maar zet ook een nieuwe standaard met zijn motorontwerp.

Het technische aspect van Acutus Dark Iron

Gebouwd in Cambridgeshire, Engeland, toont de Acutus Dark Iron zich met een donkere ijzeren afwerking die zijn naam eer aandoet. Het nieuwe geïntegreerde motorsysteem is een echte game-changer, waarbij de motor rechtstreeks aan het hoofchassis is bevestigd. Deze synchrone AC-motor biedt een ongekende kracht die maar liefst tien keer hoger ligt dan bij concurrerende modellen.

De Acutus Dark Iron maakt gebruik van een dubbele aandrijfriem die een soepele beweging garandeert zonder snelheidsvariaties, wat essentieel is voor de hoogste audiokwaliteit. De voedingstechnologie, gebaseerd op DSP, creëert een nauwkeurig afgestemde frequentie voor de motor, wat resulteert in een ongeëvenaarde snelheidsnauwkeurigheid.

De Acutus Dark Iron maakt gebruik van een dubbele aandrijfriem om een vloeiende beweging te verzekeren zonder snelheidsvariaties. Dit is van essentieel belang voor de beste audiokwaliteit. Met voedingstechnologie gebaseerd op DSP wordt een nauwkeurig afgestemde frequentie voor de motor gecreëerd. Het resultaat? Een ongeëvenaarde nauwkeurigheid in snelheid.

Details van het design

Deze draaitafel heeft een aluminium draaiplateau van tien kilogram met een dempingsschijf en een vilt-composietmat. Je kunt ook kiezen voor een upgrade naar een precisieharsmat voor nog betere vibratiecontrole. Het omgekeerde lagerontwerp verlaagt het zwaartepunt, terwijl de combinatie van wolfraamcarbide en saffier zijdelingse bewegingen en trillingen minimaliseert.

De Acutus Dark Iron is nu verkrijgbaar. Kopers krijgen korting op bijpassende AVID toonarmen en cartridges als deze samen met de draaitafel worden aangeschaft. De standaardversie is geprijsd op 12.000 euro, terwijl de versie met de mat- en klemupgrade beschikbaar is voor 15.000 euro. Voor de echte audiofiel is de Acutus Dark Iron dus een echte must-have.

Verkooppunten van het merk avid