Ken jij de CX-8 CD-speler van Ayre Acoustics al? Nee, nog niet? Dan loont het de moeite om wat meer te ontdekken over dit model. Er is geen enkele andere CD-speler die muziek reproduceert zoals de CX-8 dat kan. Aldus Ayre, klinkt veelbelovend. Ze hebben ondertussen al meer dan 20 jaar ervaring als het gaat om ‘disc spinners’. Dit alles wordt verder aangevuld met hun allernieuwste digitale én analoge technologieën. Zo kunnen geluidsprestaties gemaximaliseerd worden. Maar wat maakt de CX-8 nu zo speciaal?

Allereerst hebben de ontwerpers een zogenaamde ‘single-pass 16x Minimum Phase’ filter geïntegreerd. Door het digitale filter (zeer geavanceerd) zijn de kleinste nuances in een muziekstuk hoorbaar. Met dank aan onder andere de single-pass 16x oversampling. Door het volledig uitgebalanceerde analoge circuit, zonder feedback, levert de CX-8 een adembenemende transparantie. Met inbegrip van een rijke, diepe achtergrond.

Als we nog wat verder onder de behuizing kijken, dan komen we al snel uit op de ESS ES9038Q2M DAC-chip. Naast het discrete circuit (zero feedback) hebben de ontwerpers een aangepaste digitale klok toegevoegd, alsook een Diamond eindtrap in combinatie met een exclusieve Equilock versterkingstrap. Een belangstellende kan verder rekenen op een lineaire analoge voeding en ‘high-speed circuit board’ componenten. Voorts zijn optionele digitale ingangen beschikbaar waaronder ethernet en het asynchrone USB AyreLink communicatie systeem.

“If you’re like us, you have hundreds, if not thousands, of CDs in your collection. Bring those discs back to life and hear them in the best way possible through the CX-8’s Equilock gain stage and Diamond output circuitry.”

Benieuwd naar de specificaties van de Ayre Acoustics CX-8? Hieronder een kort overzicht:

 • Audio-ingangen
  • USB: 44,1 – 48 – 88,2 – 96 – 176,4 – 192 – 352,8 – 384 kHz
  • PCM: 16, 20, 24 bits
  • DSD (als DoP) tot 2x (128)
  • DSD-Raw tot 4x (256)
  • Netwerk: 44,1 – 48 – 88,2 – 96 – 176,4 – 192 kHz
  • PCM: 16, 20, 24 bits
  • DSD tot 2x (128)
 • Uitgangen:
  • Lijnuitgang: 4,5 Vrms gebalanceerd, 2,25 Vrms single-ended
  • XLR
 • Opgenomen vermogen: 60 Watt

Het toestel is 44 x 33 x 11,5 cm groot en heeft een gewicht van 6 kg. Ayre omschrijft de CX-8 als een CD-speler die de muziek van jouw favoriete CD’s nauwgezet weergeeft. Kwaliteit primeert. Het audiobedrijf maakt zich sterk dat, als je zou overgaan tot aankoop, het waarschijnlijk de laatste ‘disc spinner’ zal zijn die je ooit nodig hebt. Klaar om jouw CD’s (opnieuw) tot ‘leven’ te brengen? Dan hebben we goed nieuws: de CX-8 van Ayre Acoustics is ondertussen leverbaar. Je zal wel aardig moeten graaien in je portemonnee gezien de adviesprijs die bestaat uit 4 cijfers voor de komma. Er is de keuze tussen een zwarte of zilveren uitvoering.

Kan je hier niet genoeg van krijgen? Bezoek dan gerust eens een gespecialiseerde dealer in jouw buurt. Overigens kan je 24/7 terecht op ayre.com om alles te ontdekken over deze hoogwaardige telg die past binnen het high-end segment.

Verkooppunten van het merk ayre