BenQ, een bekende speler op het gebied van onder andere hoogwaardige DLP-projecten, presenteert met trots de nieuwe W4000i, W2700i en TK860i. Deze modellen bieden allemaal verbeterde HDR-prestaties, verbeterde kleurweergave en ingebouwde streamingmogelijkheden. 2023 leek tot nu toe een rustig jaar te zijn op het gebied van projector nieuws. Echter, BenQ heeft dit tij gekeerd.

Een opvallend kenmerk van de nieuwe projectoren is de nieuwste versie van BenQ’s priority HDR-PRO technologie. Deze technologie combineert HDR10+, HDR10 en HLG met de eigen Local Contrast Enhancement en HDR Tone Mapping. Het algoritme van deze technologie verdeelt de scène in meer dan 1000 zones om de gammawaarden in elke zone onafhankelijk te optimaliseren. Hierdoor worden de details in zowel heldere hooglichten als donkere scènes verbeterd en behouden. Aldus BenQ.

Naast de verbeterde HDR-prestaties, bieden de nieuwe projectoren van BenQ ook een boost als het om de kleurweergave. Het CinematicColour-systeem streeft naar een nauwkeurige weergave waarbij de oorspronkelijke visie van de regisseur ‘tot leven’ komt. De projectoren voldoen aan de Rec.709 HDTV-kleurruimte, alsook het DCI-P3 digitale filmmakingskleurbereik. Dit wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van LED- en lampentechnologie, die zorgen voor een gebalanceerd beeld. Ongeacht de omgeving waarin de projector wordt gebruikt. Bovendien zijn alle projectoren fabrieksmatig gekalibreerd om optimale prestaties te garanderen.

BenQ W4000i

BenQ biedt deze drie nieuwe modellen aan met elk hun eigen sterke punten, om tegemoet te komen aan verschillende gebruikssituaties. De W4000i wordt gepromoot als een projector van bioscoopkwaliteit, perfect voor gebruik in jouw home cinema. Met een helderheid van 3200 ANSI-lumen, en een volledige dekking van het DCI-P3 kleurenspectrum, zorgt deze projector voor een uitstekende kijkervaring.

BenQ W2710i

Voor filmfanaten die van donkere kamers houden, biedt de BenQ W2710i een referentiekwaliteit. Met een helderheid van 2200 ANSI-lumen, 95% dekking van het DCI-P3 kleurenspectrum en 100% dekking van het Rec.709 kleurenspectrum, levert deze projector uitstekende prestaties volgens de fabrikant.

BenQ TK860i

Tot slot introduceert BenQ de TK860i, een projector die een combinatie lijkt te zijn van de twee eerdere modellen. Met een helderheid van 3300 ANSI-lumen staat deze projector garant voor een helder en levendig beeld. Hoewel de kleurweergave niet helemaal zo nauwkeurig is als bij de andere modellen, bereikt de TK860i nog steeds 98% van het Rec.709-spectrum.

BenQ heeft met de introductie van deze nieuwe projectoren een scala aan opties voor verschillende behoeften en gebruikssituaties. Of je nu op zoek bent naar een bioscoopkwaliteit projector voor thuisbioscoopgebruik, een referentiekwaliteit projector voor donkere ruimtes of een heldere projector voor diverse toepassingen: BenQ heeft voor elk wat wils.

Voor meer informatie en beschikbaarheid kan je terecht op de officiële website van BenQ of bij geautoriseerde verkooppunten.

Verkooppunten van het merk benq