2020, het jaar waarin Estelon hun 10-jarig jubileum mag vieren. Het is een echte mijlpaal voor het audiobedrijf dat gevestigd is in Estland en dat willen ze niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom kondigen ze nu Classic Collection-upgrades aan voor maar liefst 6 Mk II-modellen.

Voor het ontwerp ervan hebben ze het uiterlijk een nieuwe look gegeven, maar ook achter die prachtige behuizing zijn er technische aanpassingen gedaan om de geluidsweergave nog verder te optimaliseren. Zo zijn er bijvoorbeeld nieuwe crossover-filters ontworpen én is er nieuwe interne bekabeling voorzien van Kubala-Sosna.

Volgens de fabrikant zijn de Mk II-upgrades ideaal voor echte audiofielen en muziekliefhebbers die een absolute neutraliteit, een lineaire toonbalans en een levensechte 3D-aanwezigheid zeer weten te appreciëren.

Ben je benieuwd bij welke luidsprekers ze een upgrade hebben toegepast? Hieronder een overzicht.

Estelon X Diamond Mk II

De nieuwe X Diamond Mk II wordt geleverd met een nieuw type Accuton 25 mm diamanten tweeter. Het frequentiebereik loopt door tot 60 kHz en elk spoor van vervorming in het audiospectrum wordt geëlimineerd.

Het nieuwe crossover-netwerk is voorzien van Mundorf-weerstanden en Silver Gold Oil-condensatoren inclusief Duelund Silver Graphite-weerstanden in de mid-woofer en tweeter circuits voor een breder dynamisch bereik en transparantie.

Estelon XB Diamond Mk II

De nieuwe XB Diamond Mk II maakt gebruik van een crossover-netwerk waarin de verbeterde componenten zoals de Copper Foil Coils duidelijkheid, precisie en sneller geluid bieden. De Mundorf-weerstanden en Silver Gold Oil-condensatoren vergroten het dynamische bereik en brengen het meest transparante audiosignaal tot nu toe.

Estelon XB Mk II

De nieuwe Estelon XB Mk II wordt geleverd met functies die er voor zorgen dat er een glimlach zal getoverd worden op het gezicht van zelfs de meest veeleisende luisteraars, aldus Estelon.

Het resultaat? Dat is de meest nauwkeurige weergave met een uitgebreid dynamisch bereik en een gedetailleerde, rijkelijke geluidsweergave over het hele frequentiegebied. De XB Mk II wordt geleverd met nieuwe donkergrijze drivers die passen bij de ontworpen roestvrijstalen vloerpennen, samen met het zwarte aansluitpaneel en de Furutech-connectoren.

Estelon XC Diamond Mk II

Hoewel de XC Diamond in het verleden een editie is gebleven, blijft de nieuwe XC Diamond Mk II ook in het portfolio van Estelon en belooft hij upgrades waardoor u deze standaardluidspreker vanuit een ander perspectief kan zien.

Estelon XC Mk II

De luidspreker die op een standaard gemonteerd wordt krijgt een upgrade dankzij de nieuwe keramische Accuton-tweeter die garant staat voor een snellere en realistischere geluidsweergave.

Estelon YB Mk II

De meest populaire én meest bekroonde model wordt nu geleverd in een op marmer gebaseerde composietbehuizing waardoor de trillingen worden geminimaliseerd en het ‘puurste’ audiosignaal wordt geleverd met een verbeterde getrouwheid en betere microdynamiek, net zoals in de X-serie.

Voortbordurend op Estelon’s traditie van hoge prestaties en innovatief ontwerp, blijft de audiofabrikant continu hun hoog aangeschreven luidsprekers verbeteren en produceren met het meest geavanceerde ontwerp in combinatie met een uitstekende geluidskwaliteit.

Kan je er niet genoeg van krijgen en wil je graag alle verdere muzikale details ontdekken? Surf dan gerust eens naar de website van Estelon voor alle informatie.

Verkooppunten van het merk estelon