Smart speakers worden alsmaar populairder en het lijkt erop dat de voice assistant ook in soundbars terecht gaat komen: Polk Audio heeft de Command Bar voorgesteld, een soundbar met Alexa-ondersteuning.

Om stemopdrachten te vergemakkelijken, heeft de Command Bar speciale “far-field” microfoons geïntegreerd in het bovenste paneel – deze stellen gebruikers in staat om Alexa de tijd of het weer te vragen, om een ​​alarm in te stellen of de lichten uit te schakelen. Spraakopdrachten kunnen ook het volume, de geluidsmodi en de bronselectie op de soundbar zelf veranderen.

Uiteraard breidt Alexa-integratie zich uit naar Amazon’s ecosysteem, waarbij gebruikers ook hun eigen stem kunnen gebruiken om het afspelen vanaf Amazon Music, TuneIn radio en Audible (ondersteuning voor meer muziekdiensten komen later dit jaar), evenals Fire TV-apparaten te regelen.

Twee 4K / HDR-ondersteunende, HDCP 2.2-compatibele HDMI 2.0b-poorten zijn voor het aansluiten van video-streamers, of een Blu-ray-speler of spelconsole. Een USB-aansluiting op het achterpaneel kan ook fungeren als voeding voor de bron.

De Command Bar bouwt voort op zijn fysieke connectiviteit met een HDMI ARC-uitgang en optische ingang, en wifi en Bluetooth zijn ook aanwezig voor het streamen van muziek.

Onder de grille van de bar bevinden zich twee 3,25 inch stuurprogramma’s voor het volledige bereik en een paar 1-inch tweeters, en er is een externe draadloze 6.5 inch-subwoofer.

Naast de typische ‘nacht’, ‘films’, ‘muziek’ en ‘sport’ presets, en een ‘VoiceAdjust’ functie voor het verbeteren van de dialoog, heeft Polk een ‘actie’-knop op de afstandsbediening die, indien ingedrukt, het afspeelvolume verlaagt om het voor Alexa gemakkelijker te maken om spraakopdrachten te horen.

Alexa-integratie is dan wel allemaal goed en wel, maar het belangrijkste blijft nog altijd de geluidskwaliteit. Dat wordt nog even afwachten…