Cyrus introduceerde in 2016 hun fameuze One-versterker, en sindsdien heeft ze een One-assortiment in de aanbieding. De One HD voegde digitale connectiviteit en next-gen circuits toe, waarna de One Linear-luidsprekers uitkwamen. Nu is het weer tijd om het rijtje uit te breiden met de Cyrus One Cast streamingsysteem.

De One Cast is een streamingsysteem gebaseerd op de Google Cast, wat betekent dat alle muziekstreaming-apps – Spotify, Deezer, Amazon Music, Qobuz, Tidal en BBC Sounds – kunnen worden afgespeeld op de One Cast in slechts een paar schermdrukken op je smartphone, tablet of ander bedieningsapparaat.

Cyrus One Cast

Apple AirPlay 2 is het alternatief voor netwerkstreaming, terwijl Bluetooth en een hele reeks aan fysieke ingangen (Asynchrone USB, HDMI ARC, optisch, coaxiaal, RCA met MM phono-podium en configureerbare RCA) verdere connectiemogelijkheden bieden voor alles, van tv’s tot draaitafels tot AV set-ups. De USB-ingang ondersteunt DSD128- en PCM 32-bit / 192kHz-bestanden.

Met pre-outs kan het apparaat ook worden aangesloten op een afzonderlijke eindversterker, en degenen die ervoor kiezen luidsprekers rechtstreeks in de Cyrus aan te sluiten, kunnen profiteren van wat Cyrus ‘Speaker Impedance Detection’ noemt, dat de versterker van de One Cast automatisch kalibreert op de aangesloten luidsprekers.

Cyrus One Cast

Daarover gesproken, de One Cast herbergt de 4e generatie Hybride Klasse D-versterker van het bedrijf – dezelfde die wordt gevonden in de One HD – met een vermogen van 100 watt per kanaal, terwijl de hoofdtelefoonversterker, die een 6,33 m aansluiting op het voorpaneel voedt, een klasse AB-ontwerp is.

Ook kan de One Cast spraakgestuurd worden via Google Assistant, Amazon Alexa of Apple Siri wanneer een slimme luidspreker die een van die platforms gebruikt, is verbonden met hetzelfde netwerk.

Verkooppunten van het merk cyrus