DALI Katch review – Het aanbod aan draagbare luidsprekers is gigantisch en biedt voor ieder wat wils. Je vindt toestellen in alle maten en kleuren voor bedragen van enkele tientallen tot enkele honderden euro’s. De concurrentie is dan ook groot en een nieuw product succesvol lanceren is niet zo vanzelfsprekend. Toch waagt DALI het erop met de nieuwe Katch, een draagbare luidspreker met Bluetooth die de nieuwe benchmark wil worden in het hogere segment. De prijs van 399 euro en het opvallende design scheppen grote verwachtingen. DeDALI Katch is zeker catchy, maar presteert hij ook?

DALI Katch review – Design

DALI weet hoe een luidspreker eruit moet zien. De aluminium behuizing en gaasvormige grill zien er prachtig uit in eender welke uitvoering (Cloud Grey, Moss Green of Dark Shadow). De lederen draagriem voegt daar nog wat extra cachet aan toe. Deze kan met een vernuftig systeem worden vastgeschoven langs de rand van de speaker wanneer je de draagriem niet nodig hebt. Om krassen te vermijden op de behuizing heeft de DALI Katch onderaan vier rubberen pootjes.

Qua afmetingen is de Katch vergelijkbaar met een B&O Beoplay A2 of Bose SoundLink III. Hij is 47 mm dik, 268 mm lang, 138 mm hoog en weegt 1,1 kg. Deze stevige jongen past dus niet in een broekzak of kleine handtas, maarDALI levert wel een reistas mee. De chunky adapter moet je apart meenemen.

De bouwkwaliteit is goed. De knoppen voelen solide aan en het schuifsysteem voor de draagriem is robuust. De riem zelf voelt wel wat goedkoop aan en ook de plastic speakergrill doet wat afbreuk aan het kwaliteitsgevoel. Dat doet een Beoplay A2 beter, ook al laat de Katch een goede indruk na.

DALI Katch review – Features

Dali katch reviewAchter de grill schuilt aan weerszijden een tweeter, een 3.5-inch woofer en een passieve radiator. Deze worden aangestuurd door twee Klasse D-versterkers die samen 50 Watt RMS leveren. Aan de zijkant bevindt zich de aansluiting voor de lader en, weggewerkt achter een rubberen flapje, schuilen een AUX-aansluiting en een USB-voeding om bijvoorbeeld een Chromecast Audiodongle op aan te sluiten. Bluetooth 4.0 Apt-X wordt ondersteund en verbinding maken kan via NFC. AirPlay zit er niet op aangezien de Katch vooral bedoeld is om mee te nemen.

De volumeknop bovenaan is omringd door vier witte leds die de batterijstatus aangeven. Daarnaast staan volumeknoppen, een knop om tussen Bluetooth en AUX-input te wisselen en een geluidsprofiel-switch. Deze laatste geeft je de keuze tussen een normaal helder geluid en een warmer geluid met meer bassen om bijvoorbeeld een grote kamer te vullen.

DALI Katch review – Prestaties

Speel wat muziek af en de DALI Katch overtuigt vanaf de eerste seconde. Veel compacte speakers hebben een boost in de hogere bastonen om voller te klinken. De Katch heeft dat niet nodig. Hij speelt met een autoriteit die we niet gewoon zijn in deze klasse. Bassen zijn diep en gecontroleerd. Die controle hoor je bij Kendrick Lamar’s Humble, een plaat met complexe bassen die wat schel klinken op een B&O Beoplay A2 en wazig op een Bose SoundLink III of Loewe Speaker2Go.

Je mag dan wel via Bluetooth streamen, maar dat heeft geen hoorbare invloed op het geluid. Definitie is top en delicate details worden erg goed geplaatst. Je Hifi-set zal de Katch nochtans niet vervangen. Daarvoor ontbreekt een stereobeeld en ruimtelijk gevoel dat je creëert met twee of meer luidsprekers. Een vaste plek in je huis verdient hij daarentegen wel.

Dali katch reviewNiet alleen in pure geluidskwaliteit blinkt de DALI Katch uit, ook het volume dat hij weet te produceren is ongezien. Druk op de +-knop en hij blijft luider gaan, zonder controle te verliezen. Op maximaal volume worden de pieken weliswaar wat afgevlakt, maar zelfs op 75% laat hij de concurrentie al achter zich.

De batterijduur is heel goed. Veel fabrikanten doen onrealistische claims, maar de Katch speelt echt 24 uur op een gemiddeld volume. Zet je hem luid (op 80%) dan blijft daar nog 6 uur van over.

DALI Katch review – Conclusie

DALI schiet raak met de Katch. Hij is mooi, praktisch, beschikt over alle gebruikelijke features en klinkt fantastisch. Hoe er zo’n krachtig en gedetailleerd geluid kan komen uit een toestel ter grootte van een boterhamdoos, is indrukwekkend om te horen. Je moet er diep voor in je buidel tasten, maar wie 399 euro heeft om te besteden aan een draagbare luidspreker haalt met de DALI Katch de nieuwe benchmark in huis.

 

Dali Katch

€399
8.4

Prestaties

9.5/10

Functionaliteit

8.5/10

Prijs/Kwaliteit

7.5/10

Bouwkwaliteit

8.0/10

Design

8.5/10

Pros

  • Dynamiek en definitie
  • Autoriteit in het laag
  • Kan erg luid
  • Uitstekende batterijduur

Cons

  • Prijzig
  • Plastic grill

Schrijf je in voor de AV2D nieuwsbrief

Abonneer je ook op ons kanaal

Lees ook op AV2D

Recent nieuws

Audio Show iEar' 2021

Audio Show iEar’ 2021: voorbeschouwing deel 4

Zoals de 'traditie' het wil: een nieuwe week, een nieuwe voorbeschouwing voor Audio Show iEar’ 2021 die zal doorgaan op zaterdag 13 en zondag...

De laatste Bender Hifi Show van oktober met Naim, Kudos, FOCAL, …

Bij Bender Hifi in het Nederlandse Arnhem, uw specialist in muziekbeleving, stond de afgelopen maand helemaal in het teken van demonstraties en presentaties op...

Loewe klang s1 smart radio: Review

Vandaag bespreek ik de klang s1, een slimme designradio van Loewe. We kennen Loewe vooral als de Duitse fabrikant van hoogwaardige televisietoestellen. Het in...

Recente video's

Home Cinema definitive technologyvideo

Video: Een eigen home cinema bij jouw thuis? – Deel 5

De afgelopen maanden hebben we jullie al meegenomen op sleeptouw doorheen de wondere wereld van een eigen Home Cinema creëren bij jouw thuis. In...
Klipsch Forte IV review

Klipsch Forte IV: Review

Wie aan hoornluidsprekers denkt, denkt bijna automatisch aan het trots Amerikaanse Klipsch. In 1946 startte Paul Klipsch met de productie van de Klipschhorn, bedoeld...
Home Cinema akoestiekvideo

Video: Een eigen home cinema bij jouw thuis? – Deel 4

Inderdaad, we moeten het toegeven: onze vierde aflevering van onze eigen serie ‘Hoe bouw je een eigen Home Cinema bij jouw thuis’ heeft even op...