Je hebt er ongetwijfeld wel al eens van gehoord: storingen op het net. Dan bedoelen we uiteraard niet de technici die je soms bezig ziet in jouw straat (werken aan de elektriciteit) maar dan hebben we het namelijk over de ‘vervuiling’ op de netspanning.

Tegenwoordig maken we bijna allemaal gebruik van GSM laders, LED-lampen, … Hierin zitten telkens, al dan niet goedkope, geschakelde voedingen. Deze zorgen vervolgens voor stoorsignalen die op zijn beurt invloed hebben op het net. Voor dagdagelijkse apparaten is dat uiteraard geen probleem, maar we moeten je niet uitleggen dat dit voor een muzieksysteem alles behalve ideaal is.

Maar geen nood want tegenwoordig zijn er heel wat oplossingen op de markt, waaronder ook deze PF-500 van TAGA Harmony. Deze netfilter maakt korte metten met storingen, ruis of ongewenste bijgeluiden zodat jouw muzieksysteem terug volledig tot zijn recht kan komen.

“TAGA Harmony power noise filter is a great way to limit the negative noises from your electricity and to isolate your system from the contaminated power and has a feature to indicate the correct power phase. Thanks to the PF-500 you will be able to enjoy a better quality of your audio and video equipment.”

De Harmony PF-500 beschikt in totaal over 5 aansluitingen, waarvan 3 gefilterd en 2 ongefilterd. Uiteraard kan je de gefilterde aansluitingen gebruiken om jouw muziekinstallatie terwijl de overige 2 gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld een sfeerlamp in jouw luisterruimte.

De ingebouwde filter kan een maximale piekstroom van 1.000 Ampère aan en heeft een maximale piekspanning 3.000 Volt. Bovendien zit er in de behuizing nog een extra fasedetector ingebouwd.

Hieronder sommen we de belangrijkste eigenschappen van dit apparaat voor jullie op.

  • Maximaal vermogen: 10A bij 2500W
  • Filter: >-10dB (2 tot 100MHz)
  • Maximale piekstroom: 1000A
  • Maximale piekspanning 3.000 Volt
  • Geschikt voor een net van 230V~240V 50/60Hz
  • Verbruik: < 0.1W (zonder ingeplugde apparaten)
  • Afmetingen: 8,5 x 14 x 35 cm
  • Gewicht: 2,5 kg

De PF-500 is enkel leverbaar in een zwarte afwerking, zo integreert hij mooi in jouw luisterruimte en tegelijkertijd valt ie zo min mogelijk op. De netfilter is leverbaar voor een adviesprijs van 100 euro.

Ben je benieuwd wat een netfilter voor jouw installatie kan betekenen? Surf dan gerust eens naar de website van TAGA Harmony voor meer informatie.