De Conductor 3 productserie is ondertussen al een tijdje op de markt, maar nu voegt het Australische Burson Audio daar twee nieuwe leden aan toe: de Conductor 3 Performance en Conductor 3X Performance. Er is één letter verschil en daar is ook een goede reden voor. Hieronder geven we graag wat toelichting.

Wat beide apparaten gemeen hebben is dat ze voorzien van een klasse A hoofdtelefoonversterker. Daarnaast hebben ze allebei ook de ESS 9038 DAC chip aan boord.

Burson Conductor 3 Performance

Burson Audio Conductor 3De hoofdtelefoonversterker van de Burson Conductor 3 Performance kan maar liefst 4 Watt leveren bij 16 Ohm. Bij een vermogen van 160 mWatt is dat dan weer 300 Ohm. Het frequentiegebied bij dit model gaat van 0 tot 58 kHz.

Wil je graag een omzetting doen van digitaal naar analoog? Dan zal dat gebeuren via de ESS Sabre 9038Q2M chip. Conversies van PCM-signalen kunnen plaatsvinden tot een resolutie van 32-bit/768 kHz, DSD tot DSD512. De Qualcomm CSR8675 daarentegen zorgt dan weer voor de mogelijkheid om te verbinden via bluetooth.

Het is hier ook zelfs mogelijk om een hoofdtelefoon aan te sluiten dankzij de 6,3 mm plug. Wil je liever het geluid omleiden naar een versterker? Dan is ook dat mogelijk door de cinch-uitgang.

In de Conductor 3 Performance zijn er ook nog een aantal opamps ingebouwd. Deze kan je als eindgebruiker desgewenst in of uitschakelen

Burson Conductor 3X Performance

Burson Audio Conductor 3Deze variant van de Conductor 3 Performance lijkt veel op zijn kleine broer, maar er zijn toch nog een aantal verschillen. Zo heb je bij dit model een XLR-uitgang aan de achterkant en een symmetrische aansluiting aan de voorkant die je kan gebruiken om een hoofdtelefoon aan te sluiten.

De Burson Conductor 3X Performance levert 6 Watt bij 16 Ohm indien er een hoofdtelefoon symmetrisch is aangesloten.

Beide apparaten worden geleverd in een mooie aluminium behuizing. De Australische fabrikant heeft naar eigen zeggen voor deze modellen alleen maar gekozen voor het beste van het beste. Zo zijn er bijvoorbeeld condensatoren van Elna en weerstanden van Dale Melf gebruikt.

De Burson Audio Conductor 3 Performance en Conductor 3X Performance zullen binnenkort leverbaar zijn. Voor meer informatie kijk je best eens op de website van Burson Audio.