In samenwerking met Volvo Cars heeft HARMAN Automotive de volledig elektrische Volvo EX30 small SUV voorzien van een Premium Surround Sound System van Harman Kardon. Dit hoogwaardige audiosysteem beschikt over een reeks innovatieve luidsprekertechnologieën die naar eigen zeggen perfect geïntegreerd zijn.

Het optionele Harman Kardon Premium Surround Sound System is ontworpen om de unieke interieurconfiguratie van de wagen aan te vullen. Zo kan de meest meeslepende luisterervaring gecreëerd worden, terwijl het naadloos samensmelt met het design van de EX30. De ingenieurs van Harman Kardon hebben een op maat gemaakte architectuur ontwikkeld, uitgerust met baanbrekende technologieën. Dit resulteert in een geluidssysteem dat alle nuances van een goed afgestemd surroundgeluid onthult. Aldus het persbericht.

De geluidsinstallatie beschikt over 9 strategisch geplaatste high-performance luidsprekers, waaronder een subwoofer in de kofferbak. Alles wordt aangedreven door een 1.040 Watt versterker. Er zijn heel wat geavanceerde technologieën aanwezig om het geluid zo natuurgetrouw te laten klinken. Denk maar aan Vehicle Noise Compensation (VNC), Quantum Logic Surround (QLS) en Dirac Unison.

Vooral belangrijk voor elektrische auto’s is de Vehicle Noise Compensation van het geluidssystee. Dit betreft een geavanceerde functie die de geluidskwaliteit constant houdt, ongeacht de snelheid. Er is een algoritme dat zich baseert op veranderingen in de omgeving. Hierdoor wordt het niveau van de muziekweergave en tonale balans verbeterd om altijd de beste audiokwaliteit te garanderen.

Dankzij Quantum Logic Surround (QLS) geluidstechnologie beschikt het systeem over revolutionaire algoritmen voor surroundgeluid. Het resulterende effect is een individueel geluidsbeeld, omhulling en omringende inhoud voor elke passagier.

Een levensechte luisterervaring wordt mede mogelijk gemaakt door onder andere Dirac Unison. Deze optimaliseert meerdere luidsprekers om variaties in geluidskwaliteit te voorkomen (afhankelijk van je positie in de wagen).

Verkooppunten van het merk harman-kardon