De Ground Conditioner Castello is een apparaat dat volledig zelfstandig werkt en niet beïnvloed wordt door andere stroomverbruikers in huis. De compacte unit is passief en vormt een nulpunt (zero-reference) voor het systeem. De hoogfrequente oppervlaktestroom zoekt naar een laag energiepunt en zal de Ground Conditioner als aarde gebruiken.

“Een geheel nieuw ontwikkelde referentie ground conditioner die op een unieke wijze zorgt voor een schone aarde in uw set, zonder dat gebruik gemaakt wordt van elektronische componenten. De ruisverlagende werking wordt bereikt zonder negatieve neveneffecten. De krachtige werking is onmiddellijk waar te nemen,” aldus Akiko Audio.

De Ground Conditioner Castello heeft drie compartimenten. Deze zijn allemaal van elkaar gescheiden, maar werken wel samen in dezelfde aluminium behuizing. Dankzij een special zwarte hars is de inhoud gestabiliseerd. Het apparaat bevat drie aansluitingen. Elke unit wordt ook geleverd met drie ground wires. Een extra exemplaar met aansluitingen kunnen aangesloten worden indien meer aansluitingen nodig zijn.

Het apparaat zou hoogfrequente ruis moeten verminderen, wat tot een prettige ervaring van de muziekweergave moet leiden. De Ground Conditioner Castello werkt goed samen met andere Akiko Audio tuning producten en van de Power Conditioner Corelli versterkt het de werking.

De plaatsing van het apparaat is niet heel belangrijk voor de werking: naast of op de muziekapparatuur, of op de vloer.

De prijs van de Ground Conditioner Castello bedraagt €1195.

Op de website van Akiko Audio is nog meer informatie te vinden.