De Italiaanse fabrikant van luidsprekers, Sonus faber, kondigt een spiksplinternieuwe productlijn aan. Je zou verwachten dat deze past binnen het ‘Hi-Fi’ segment, maar niets is minder waar: ‘welkom’ bij ‘CI-Fi’. Zoals de vorige zin al doet vermoeden, lanceert Sonus faber een kersverse productlijn van luidsprekers die gemaakt zijn voor inbouw. De serie is ‘gedoopt’ tot ‘Arena’. Het portfolio bestaat momenteel uit 3 leden waaronder de Arena 30 en Arena 20 luidsprekers in combinatie met een Arena S15 subwoofer.

De Arena line-up van Sonus faber bestaat uit een trio: twee speakers en een sub. De drie exemplaren zijn met de hand gemaakt in Italië door de ervaren ‘Artisans of Sound’. Volgens de producent van ‘Italiaanse bodem’ staat de Arena garant voor een krachtige en dynamische geluidsweergave, perfect als jij een high-performance home cinema wilt neerzetten waarbij een natuurlijk geluid centraal staat. Iets waar Sonus faber al lang voor gekend is.

“Handmade in Italy by our experienced Artisans of Sound, Arena delivers the acoustic power and dynamics required for hi-performance home cinema with the Natural Sound signature, definition, and details for which Sonus faber has been long admired.”

Aldus Sonus faber. Verankerd door hun gepatenteerde subwoofer technologie, is de Arena productserie naar eigen zeggen een heuse stap vooruit als het gaat om innovatie voor jouw thuisbioscoop. Benieuwd naar alle Sonus faber Arena custom-install luidsprekers?

Sonus faber Arena 30

De Arena 30 betreft een 4-weg luidspreker die voorzien is van een 38 millimeter zijden dome-tweeter in combinatie met een 19 millimeter supertweeter. Twee 8 inch woofers vormen een ‘duet’, perfect voor de weergave van het laag. Twee midrange units van 6,25 staan in voor het middenbereik. De gevoeligheid is vastgelegd op 94 dB (2,83 Volt /meter).

De Sonus faber Arena 30 is 600 Watt ‘sterk’ en heeft een gewicht van 58,7 kg. De inbouwdiepte bedraagt 162 millimeter. Het model is 167 x 321 x 1774 mm groot (diepte x breedte x hoogte).

Sonus faber Arena 20

Gezien het ‘verschil’ in typenummer (lees: Arena 30 vs. Arena 20), is deze telg een ‘maatje kleiner’. Niet alleen qua formaat maar ook als het gaat om vermogen. Er wordt gesproken over een uitgangsvermogen van 400 Watt. De Arena 20 is 150 x 321 x 1577 mm groot (diepte x breedte x hoogte) en heeft een inbouwdiepte van 144 mm. Dit model is 47,2 kg zwaar.

De custom-install luidspreker heeft 3,5-weg uitvoering waarbij de vermaarde ‘Voice’ van Sonus faber ten gehore wordt gebracht. Twee 8 inch woofers staan in voor de lage tonen terwijl een 6,25 inch – 25 mm dome tweeter het middengebied voor zijn rekening neemt. Als we kijken naar de specificaties lezen we een gevoeligheid van 92 dB.

Sonus faber Arena S15

‘Last but not least’: de Arena S15. Een gebalanceerde subwoofer die modulair opgebouwd is. Deze sub, met een gewicht van niet minder dan 38,7 kg, kan een ‘muzikaal vermogen’ van maar liefst 400 Watt in de praktijk brengen. Vier 6,5 inch transducers zijn aanwezig. De laagweergave wordt opgepakt bij 31,5 Hz (niveau -3 dB). De inbouwdiepte is 202 millimeter. De Arena S15 heeft een gevoeligheid van 90 dB. De Sonus faber Arena S15 is 208 x 432 x 947 mm groot (diepte x breedte x hoogte).

Benieuwd naar alle verdere details? Dan is de website van Sonus faber niet te missen. Om de introductie kracht bij te zetten, maakte de fabrikant onderstaande video die precies laat zien hoe je alles kan installeren. Erg informatief!

Verkooppunten van het merk sonus-faber