Naim heeft hun CI Series aangekondigd. Deze serie omvat custom install versterkers/streamers waarmee inbouw- en plafondluidsprekers aangestuurd kunnen worden. De drie CI Series-producten zijn geïnspireerd door de wens om complete oplossingen te creëren – naast luidsprekers, geproduceerd door Focal (het Franse merk dat in 2011 de handen ineensloeg met Naim). Deze reeks luidt het begin in van een nieuw tijdperk voor beide merken.

Met de lancering van de CI Series combineren Naim en Focal hun jarenlange expertise op het gebied van elektronica en geluid om complete, compacte én hoogwaardige AV-oplossingen aan te bieden. Dit CI-portfolio is ontworpen voor muziekliefhebbers, zodanig dat zij intens kunnen genieten van hun favoriete muziek in elke luisteromgeving. Binnen, buiten, op zee, commerciële ruimtes, … You ‘Naim’ it!

Hoewel deze elektronica gecombineerd kan worden om een compleet systeem te creëren en een uitzonderlijke geluidskwaliteit te garanderen, zijn ze ontworpen om perfect samen te werken met high-fidelity luidsprekers van Focal. Denk maar aan de Theva, Vestia en Aria Evo X. De CI Series bestaat uit drie apparaten. Zo kunnen diverse samenstellingen gemaakt worden, afhankelijk van de wensen en noden.

Bij alle modellen staan kracht, geluidskwaliteit en een compact formaat centraal. Hieronder een overzicht van alle exemplaren:

  • Naim CI-NAP 101: een laag-impedantie, 70/100V mono eindversterker.
  • Naim CI-Uniti 102: een alles-in-één streamer en versterker
  • Naim CI-NAP 108: een 8-kanaals eindversterker

“These products offer exceptional performance, versatility and ease of use.”

Aldus Naim. De gratis Focal & Naim Manager-software stelt de installateur in staat om elk systeem te configureren. Binnen dit pakket is er een uitgebreide bibliotheek van instellingen met betrekking tot Focal-luidsprekers, EQ’s en crossovers. Zo kan het systeem volledig geoptimaliseerd worden.

De CI-Uniti 102 is compatibel met Crestron, Control4, RTI, Savant en Elan. Het kan bediend worden via de Focal- en Naim-app (op dezelfde manier als Mu-so, Uniti en de Classic-producten).

Het trio wordt verwacht in het tweede kwartaal van dit jaar (lees: 2024). Zowel de CI-NAP 101 als de CI-Uniti 102 zullen leverbaar worden voor een adviesprijs van 1.499 euro. De CI-NAP 108 gaat binnenkort over de toonbank voor 2.999 euro.

Verkooppunten van het merk naim