Vroeger werd er heel vaak gebruik gemaakt van cassettebandjes om muziek te beluisteren of op te nemen. Tegenwoordig kijken veel mensen daar op terug met een nostalgische blik. Met de Mixxtape wil het audiobedrijf Mixxim die gevoelens van vroeger terug oproepen.

Met de draagbare Mixxim Mixxtape is het dus mogelijk om muziek af te spelen waar en wanneer je maar wilt. Het concept is vrij simpel, in de behuizing van de casette is intern een 8GB geheugen voorzien waarop je je favoriete muziek kan plaatsen. Om ernaar te luisteren heb je twee mogelijkheden.

  • Ofwel sluit je je hoofdtelefoon, oortjes, … aan op de hoofdtelefoonaansluiting
  • Ofwel verbind je je afspeelapparaat draadloos via bluetooth

Moest die 8 GB nog niet genoeg zijn, dan kan je dat nog uitbreiden met een microSD-kaart tot maximaal 256 GB. Volgens het Amerikaans gevestigde bedrijf zouden de batterijen vijf uur lang moeten mee gaan.

Mixxim Mixxtape

Benieuwd hoe dit project tot stand is gekomen? Dat is allemaal te danken aan crowdfundingsplatform Kickstarter. In 2017 lanceerde ze hun eerste campagne om te zorgen voor de financiering. En met succes, want na ongeveer 1 maand hadden ze in totaal meer dan 100.000 dollar bij elkaar gesprokkeld, een slordige 90.000 dollar meer dan oorspronkelijk gehoopt.

Dat succes van de Mixxim Mixxtape toen heeft ervoor gezorgd dat hij ook nog te verkrijgen is drie jaar later. Op het moment van schrijven was de Mixxtape beschikbaar voor een bedrag van 100 dollar. Voor meer informatie over het apparaat kan je terecht op de website van Mixxim.

Mixxim Mixxtape