Kende jij de MR 750 van Magnat al? Dit model betreft een receiver van het Duitse audiomerk. Met de komst van de MR 750 leggen ze ‘de lat’ nóg hoger. Het wordt omschreven als een echte ‘allrounder’ met niet alleen hun legendarische hybride buizen- en transistortechnologie, ook bluetooth en HDMI spelen een prominente rol.

Als jij op zoek bent naar een receiver, dan wil je natuurlijk dat ‘alle bronnen’ zoveel mogelijk op 1 plek worden samengebracht. Maar wat wordt er nu precies bedoelt met ‘alle bronnen’? Bij Magnat hebben ze daar 1 antwoord op: de MR 750.

Dit exemplaar heeft, naast de bluetooth (Lossless aptX) en HDMI connectiviteit waar we het eerder over hadden, ook nog heel wat andere aansluitingen beschikbaar. Reken hierbij op een phono ingang voor draaitafels met mm-elementen, cinch lijningangen en twee digitale ingangen.

Ook leuk om te vermelden: wie graag naar de radio luistert kan gebruik maken van de ingebouwde FM-tuner of DAB+. Erg handig, toch?

“Anyone who knows us knows that we do not compromise. But doesn’t every technology have to make some concessions? Tubes sound fantastic because they generate harmonic waves that perfectly round off the sound.”

Buizen in de voortrap van de MR 750? Check, dubbel check! Er is uiteindelijk gekozen voor de legendarische ECC81 ‘double triode tube’. Een zorgvuldige selectie met inbegrip van een perfecte en naadloze integratie. Dat wordt ons gegarandeerd. Het resultaat? Jij die vervolgens jarenlang kan genieten van jouw favoriete muziek. Met dank aan de MR 750 van Magnat.

Door de uiterst krachtige én zeer efficiënte transistoren worden muzieksignalen weergaloos versterkt. Zoals het hoort. Aldus Magnat. Er is per kanaal zo’n 70 Watt aan continu vermogen beschikbaar (4 Ohm). Bij 8 Ohm is dat 50 Watt. Er wordt gesproken over een piekvermogen van 125 Watt per kanaal (4 Ohm). Klinkt indrukwekkend!

De MR 750 houdt er een ‘S/R ratio’ van 102 dB op na. Er wordt een frequentiegebied bestrijkt dat loopt van 5 Hz tot 100 kHz (-3 dB). Bij -0,3 dB wordt dat ‘ingedijkt’ van 20 Hz tot 20 kHz.

Zoals je al kon zien op de foto’s hierboven van deze fraaie receiver, is de MR 750 voorzien van een zwart frontpaneel (geborsteld aluminium). Hierop zijn de meest voorname bedieningselementen aangebracht. Dit wordt verder aangevuld met een helder display (linkerkant) en een ‘doorkijkvenster’ (rechterkant) waardoor je een mooi zicht krijgt op de buizenelektronica.

Nieuwsgierig naar alle verdere details over de MR750? Je leest er hier alles over.

Verkooppunten van het merk magnat