Apple heeft zopas een patent ingediend voor de volgende generatie van de HomePod. Deze zouden dan Face ID, 3D-bewegingen en nog meer bevatten…

MacRumors heeft het patent opgemerkt en suggereert dat de gebruikers kunnen identificeren met gezichtsherkenning, zoals Face ID bij de laatste iPhones.

Er wordt in het patent ook sprake gemaakt van bewegingsbediening die toegevoegd zou worden. Het gaat om een spraakgestuurde luidspreker, wat de nieuwe HomePod zou kunnen zijn, met sensoren en camera’s om handgebaren en andere driedimensionale gebareninvoer te ondersteunen.

Maar dat is nog niet alles: ook spraak- en gebarencontrole van een visueel uitvoerapparaat worden vernoemd. Touchscreen schermpjes die informatie zouden kunnen weergeven, meldingen tonen, de mogelijkheid hebben om andere apparaten te kunnen bedienen… De mogelijkheden zijn oneindig.

Het is echter niet zeker of dit patent effectief in vervulling zal gaan, aangezien Apple bijna elke week patenten registreert. Maar dit zou wel een goede indicatie zijn van wat Apple in gedachten heeft voor de volgende generatie HomePods.

Verkooppunten van het merk apple