EAT, European Audio Team, heeft haar goedkoopste draaitafel tot nu toe uitgebracht: de Prelude.

EAT PreludeDe Prelude is de eerste draaitafel van het high-end draaitafelmerk onder £1000 (prijzen in €’s nog niet bekendgemaakt). Het is voorzien van een zware plaat om de nauwkeurigheid van de snelheid te garanderen. Daarbuiten heeft ze ook een uit één stuk bestaande, lichtgewicht carbon toonarmbuis, waarvan het volgens het bedrijf ideaal is voor het verminderen van resonanties met bewegende magneet-patronen. De cartridge is van Ortofon: de 2M Red MM.

EAT heeft ervoor gekozen hetzelfde basismateriaal te gebruiken dat te vinden is in de hogere uitvoeringen ervan: een roestvrijstalen lager in een omhulsel van zacht brons. En in plaats van het chassis af te werken met een fineer is het vervangen door de meer geavanceerde methode om acht lagen pianolak op de MDF-basis aan te brengen.

De motor is vrijstaand zodat hij geen trillingen op het bord veroorzaakt, en de opname van een massa-lagerblok voor de toonarm en contragewicht werkt om resonanties van de cartridge te absorberen.

De EAT Prelude-draaitafel is vanaf volgende maand verkrijgbaar voor £999 in het Verenigd Koninkrijk. De prijzen en beschikbaarheid in de Benelux zijn nog niet bevestigd.

Maar de aankondiging van de draaitafel was niet het enige nieuws van het merk. EAT heeft ook een nieuwe phonotrap geïntroduceerd: de E-Glo Petit.

EAT E-Glo Petit

De E-Glo Petit is het kleinere broertje of zusje van de E-Glo S van het bedrijf. De phonotrap heeft een hybride buisontwerp met 12AX7-buizen die uit de bovenplaat steken. Een speciaal ontworpen voedingseenheid zorgt ervoor dat de buizen te allen tijde warm blijven en daarom tijdens het luisteren optimaal presteren, terwijl het gebruik van J-FET-transistors een signaal-ruisverhouding van slechts 87 decibel levert.

EAT E-Glo PetitDe E-Glo Petit is compatibel met MM- en MC-patronen en biedt instelbare impedantie- en capaciteitsregeling.

Ook voor dit product is de prijs en beschikbaarheid nog niet bekendgemaakt voor de Benelux.