Na het bekijken van deze impressionante video die Gold Note recentelijk heeft gepubliceerd, is 1 ding duidelijk: de nieuwe DS-10 EVO is er. Deze streamer/DAC is uitgerust met Bluetooth (HD), inclusief een verbeterde interface én gebruikerservaring. Een hoofdtelefoonuitgang, die een ‘audiofiele kwaliteit’ garandeert, is aanwezig. Jouw favoriete muziek kan in hoge resolutie afgespeeld worden. Native MQA en DSD256? Check, dubbel check. Als dat nog niet genoeg zou zijn: de DS-10 EVO is compatibel met TIDAL Connect en alle UPnP/ DLNA/AirPlay 2.0 diensten. Voorts is het apparaat Roon Ready. Als dat niet leuk is?

De fabrikant stelt de DS-10 EVO voor als een veelzijdige state-of-the-art streamer met DAC, voor- en hoofdtelefoonversterker. Een connectiviteit om ‘u’ tegen te zeggen? Dat zeker. Getuige daarvan zijn de opties, zoals hierboven besproken (zie inleiding). Bluetooth, MQA, DSD (tot DSD512), … De DS-10 EVO is van vele ‘markten’ thuis. Het biedt naar eigen zeggen de beste audiokwaliteit. Alle elektronica is vervat in een compact, ultrastijf aluminium chassis. Door de ontwerpfilosofie vormt dit toestel een mooie aanvulling op elk modern high-end audiosysteem.

Gold Note DS-10 EVO

Streamen via Roon, AirPlay, TIDAL, MQA, Qobuz, Spotify, vTuner en/of Deezer? De keuze is aan jou. Verder krijgt een trotse eigenaar toegang tot zijn/haar favoriete ‘collectie’ als het gaat om muziek die lokaal is opgeslagen. Al dan niet op een USB-schijf of NAS. Het multifunctionele apparaat is bedienbaar met de gebruiksvriendelijke GN Control App. Niet alleen op een tablet maar ook op een smartphone (iOS + Android).

De DS-10 heeft een unieke eigenschap die hem onderscheidt van alle andere DAC’s: er kunnen drie verschillende profielen worden geselecteerd om de prestaties van de DAC verder te verfijnen. Het ‘gedrag’ kan aangepast worden aan de afgespeelde muziek zonder het audiosignaal te wijzigen. Zo blijft de hoogst mogelijke audiokwaliteit behouden. De ‘profielen’ kunnen in real-time geselecteerd worden tijdens het afspelen van muziek wat zorgt voor een unieke luisterervaring. De bediening is erg eenvoudig dankzij het duidelijke menu op het TFT-scherm. De Single Knob Control (SKC) op het frontpaneel niet te vergeten.

De gebruikerservaring van de DS-10 EVO is, in vergelijking met zijn ‘voorganger’ (lees: de DS-10), verbeterd met een vernieuwde interface. Wil je meer weten over de DS-10 EVO? Surf dan zeker eens naar de website van Gold Note en ontdek er alles over.