Heb je al kennis gemaakt met de gloednieuwe MagniFi 2 van Polk Audio? Het is een soundbarsysteem van hoge kwaliteit die het mogelijk maakt voor iedereen om te genieten van multikanaals geluid. 

Bij Polk Audio is het idee van de MagniFi 2 vooral gekomen door een bepaalde ‘ergernis’. Er zijn tegenwoordig heel wat soundbars op de markt die het geluid van een televisie aanzienlijk verbeteren, maar toch zorgen ze naar eigen zeggen niet allemaal voor een echte, meeslepende surround-ervaring. Met de komst van dit nieuwe apparaat willen ze daar graag verandering in brengen.

De nieuwe MagniFi 2 beschikt in totaal over drie HDMI-ingangen om je televisie aan te sluiten. Ben je toch wel niet vergeten om ineens kabels te kopen voor alles aan te sluiten? Geen probleem want bij bestelling ontvang je de juiste HDMI- en optische kabels. Wat handig toch?

De soundbar wordt geleverd met vier full-range drivers van 3 inch, twee tweeters van 0,75 inch en een extra subwoofer van 8 inch. Deze zou volgens Polk Audio moeten zorgen voor bijna tien maal meer bassen in vergelijking met een ‘gemiddelde televisie’.

Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuzen zijn er verschillende EQ-instellingen mogelijk zodat je elke film of sportwedstrijd kan beleven op een zo realistisch mogelijke manier. Er is zelfs een speciale modus ingebouwd waarbij je d.m.v. een druk op de knop kan zorgen dat dialogen beter verstaanbaar worden. In ‘vaktaal’ noemt de fabrikant dit de nachtmodus, hierbij wordt de bassen sterk vermindert waardoor je dus gesprekken beter kan volgen.

De drivers van deze nieuwe soundbar bevatten SDA oftewel Stereo Dimensional Array. Dit staat garant voor een nóg groter klankbeeld én een realistischere geluidsweergave. Met de komst van 3D-modus worden er dus bijgevolg virtuele hoogtekanalen toegevoegd.

“Met behulp van tools zoals Polk Audio’s gepatenteerde SDA-technologie, 3D-audiomodus voor virtuele hoogte en Dolby Digital en DTS-decodering, is de MagniFi 2-soundbar een belangrijke stap dichter bij een meerkanaals luisterervaring voor een veel meer haalbare prijs.”

– Michael McCole, senior productmarketingmanager voor soundbars bij Polk Audio

De MagniFi 2 biedt ondersteuning voor Chromecast, Google Assistant en bluetooth. Mogelijkheden genoeg dus om uit te kiezen. Als je thuis afstandsbedieningen hebt van bijvoorbeeld Samsung, LG, Vizio, TCL of Sony dan integreren deze naadloos met de MagniFi 2 van Polk Audio.

Als je graag meer wilt weten over de Polk Audio MagniFi 2 adviseren we je om zeker eens de website van de fabrikant te bezoeken.