Het gekende audiomerk Luxman brengt een nieuwe CD-speler op de markt: de D-10X. Het is hun nieuwste vlaggenschip waarbij de muzikaliteit naar eigen zeggen telkens opnieuw centraal staat. Als we kijken naar de specificaties en gebruikte componenten kunnen we dat zeker begrijpen.

Luxman D-10X

Een nauwkeurige en kwalitatieve geluidsweergave, dat wil de Japanse audiofabrikant bereiken met de lancering van hun Super Audio D-10X. De ontwerpers hebben voor het loopwerk geopteerd om gebruik te maken van het Luxman LxDTM-i Disc Transport Mechanism, maar dan in een nóg meer verfijnde vorm zodat trillingen en resonanties geen kans hebben.

De D-10X heeft, buiten het loopwerk om, ook een ingebouwde DAC. Het is een ware wereldprimeur want voor het eerst hebben ze de MUS-IC BD34301EKV van ROHM Semiconductor gebruikt in een dual-mono configuratie. Deze DA-converter kan niet alleen het signaal van de optische schijf omzetten, maar het zal ook instaan voor de vertaling van alle digitale signalen naar een muzieksignaal.

In totaal beschikt de CD-speler over twee optische, één coaxiale S/PDIF en één USB-poort aan de ingang. Dit paradepaardje kan zonder veel problemen PCM-signalen converteren naar een 32-bits/768 kHz resolutie. Bij het gebruik van DSD gaat dat zelfs maar liefst tot maximaal 22,4 MHz.

Aan de voorzijde vinden we een prachtig display terug dat beschikt over een 4x zoomfunctionaliteit. Zo kan je op een eenvoudige manier alle informatie onmiddellijk aflezen zonder dat je uren moet liggen zoeken via ingewikkelde menu’s. Bij bestelling ontvang je nog een handige en bovendien ergonomisch gevormde Luxman RD-290 afstandsbediening.

De Luxman D-10X Super Audio CD-speler weegt 22,4 kg en is 44 x 41,8 x 15,4 cm groot. De audiofabrikant heeft nog geen officiële adviesprijzen meegedeeld, maar gezien de specificaties en uitgebreide mogelijkheden vermoeden wij dat het een bedrag zal zijn dat bestaat uit 5 cijfers.

Voor de meest actuele informatie bezoek je best eens de website van Luxman voor alle informatie.

Verkooppunten van het merk luxman