In dit bericht lieten we jullie eerder al weten dat Denon op de markt verscheen met hun eerste 8K-ready AV-receivers en -versterkers. Nu volgt ook audiofabrikant Marantz die trend met hun nieuwste producten binnen de SR-productserie: AV-receiver SR5015(DAB) en de AV-versterkers SR6015, SR7015 en SR8015.

“Muziek is van groot belang voor ons. De nieuwe serie AV-receivers en AV-versterkers zetten onze traditie dan ook voort en leveren de beste geluidservaring voor muziek en films.”

De SR5015 beschikt over 7 kanalen die maar liefst 180 Watt (per kanaal) kunnen leveren. Verder wordt er ondersteuning geboden voor Dolby Atmos en DTS:X.

Bij de SR6015 wordt dat aantal zelfs opgedreven tot 9 kanalen bij 185 Watt. Bovendien beschikt dit model over een IMAX Enhanced-certificering.

Als volgende in de line-up komen we de Marantz SR7015 tegen, deze biedt 11.2-kanaals verwerking aan en is in staat om aangesloten te worden als externe stereoversterker. Met zijn 200 Watt (bij 9 kanalen) wordt er een krachtige geluidsweergave belooft. Speciaal hierbij op te merken is dat er een tweede scherm achter de aluminium klep zit ingebouwd. Hierdoor kan er muziek worden afgespeeld met het AURO 3D-formaat.

De Marant SR8015, het paradepaardje van deze volledige productieserie. Deze AV-versterker heeft 11 kanalen van elk 205 Watt per stuk, 13.2 verwerkingscapaciteit en DTS:X Pro-ondersteuning. De designers hebben tijdens het ontwerpproces nog enkele audiofiele technische snufjes toegevoegd zoals een enkele plaat, een ringkerntransformator en een verkoperd chassis. Dit allemaal om te zorgen voor krachtige prestaties tijdens het bekijken van je film of het luisteren naar muziek.

4K is ondertussen al redelijk goed ingeburgerd, maar 8K gaat nog net dat stapje verder. Nog meer details, nog meer rekenkracht en nog meer geheugen. Om dit beeldmateriaal te kunnen afspelen zijn alle receivers en versterkers voorzien de nieuwste hdmi-technologieën. Hieronder valt bijvoorbeeld HDR, HDR10+ en Dynamic HDR. Heb je toch toevallig HD- en 4K-bronmateriaal dat je graag wilt afspelen op de SR5015, SR6015, SR7015 of SR8015? Dan wordt alles eenvoudigweg opgeschaald naar 8K.

Marantz nieuwe AVR’s hebben uiteraard het HEOS-ecosysteem mee aan boord. Multiroom is een optie bij deze gloednieuwe producten en er wordt de mogelijkheid geboden om tot 24-bits/192 kHz ALAC, FLAC en WAV verliesvrije bestanden en DSD 2,8 MHz en 5,6 MHz muzieknummers te decoderen. Genieten doe je dus met hoog kwalitatieve muziek van bijvoorbeeld Music HD, TIDAL, TuneIn, Internet, Radio en nog veel meer.

Naar verwachting zullen de AV-apparaten leverbaar zijn tussen augustus en oktober, afhankelijk van het model. Je kan kiezen uit een zwarte of zilverkleurige afwerking.

Marantz belooft in ieder geval een indrukwekkende thuisbioscoop- en luisterervaring, ongeacht de bron die daarvoor zorgt. Wil je graag meer weten? Breng dan gerust eens een bezoekje aan de website van het audiomerk voor meer informatie.

  • SR5015: € 999 (leverbaar in september)
  • SR5015DAB: € 1.029 (leverbaar in oktober)
  • SR6015: € 1.499 (leverbaar in september)
  • SR7015: € 1.999 (leverbaar in augustus)
  • SR8015: € 3.199 (leverbaar in september)
Verkooppunten van het merk marantz