Roon is een relatief dure dienst en sommige systemen zijn er zelfs niet klaar voor. Toch lijkt Roon op het eerste zicht de enige oplossing om muziek af te spelen op elke geluidsinstallatie in huis via bijvoorbeeld je smartphone. Om dat probleem op te lossen is de Octavio in het leven geroepen.

OctavioVictor en Davin zijn twee muziekliefhebbers die elkaar in Frankrijk ontmoet hebben tijdens hun studie voor hun master in de muziekwetenschap. Ze kregen het idee om een product te maken dat de kloof die Roon eerder opvulde, overbrugd zou kunnen worden. En zo was Octavio geboren.

Octavio is een audiozender die geluid over WiFi verstuurt. Daardoor kan je je muziek in elke kamer van je huis afspelen. Het enige wat u hoeft te doen is je geluidssysteem uit te rusten met een Octavio-apparaat.

Octavio is compatibel met alle luidsprekers die voorzien zijn van een analoge ingang. Zo kan je dus genieten van je favoriete nummers op een high-end audiosysteem in je woonkamer, een Bluetooth-luidspreker in je keuken of een set mid-range luidsprekers in je slaapkamer. Wie weet kan je zo je oude hifisysteem terug nieuw leven in blazen.

Wil je graag meer weten over dit bijzonder apparaat? Bezoek dan zeker eens de website van Octavio.