JL Audio is een merk uit de VS dat zich specialiseert in onder andere subwoofers. Het is nog relatief onbekend in Europa, maar daar komt nu verandering in. Want hun producten zal je van nu rechtstreeks kunnen verkrijgen in de Benelux.

JP audioHet merk is vernoemd naar zijn oprichters James en Lucio. Zij richtten het op in 1975. In het begin focuste het merk zich op hifi-luidsprekers en gerelateerde bouwpaketten. Eind jaren ’70 tot ’80 groeide het bedrijf omdat ze zich veel bezig hielden met audio die specifiek voor auto’s werd ontwikkeld. In de jaren ’90 kon het merk naam maken in zowel de VS als Cannada en pas vanaf toen ging JL Audio zich vooral toespitsen op het maken van subwoofers.

Op dit moment heeft JL Audio zo’n 600 werknemers die luidprekers maken voor allerhande verschillende toepassingen. Denk daarbij aan audio systemen voor auto’s, huizen, surround, marine… Het merk levert dus zelfs kwalitatieve luidsprekers die gebruikt kunnen worden in ruigere omstandigheden.

JL Audio heeft diverse subwoofers in hun gamma die geschikt zijn voor verschillende omstandigheden. Hun lijn actieve subwoofers bestaat uit de Dominion, E-Sub, Fathom v2 en Gotham v2.JP AudioVoor meer informatie kan je terecht op de website van het merk dat in de Benelux verdeeld  zal worden door Waterproof Products.

Verkooppunten van het merk jl-audio