In 2019 kwam audiofabrikant Shanling al op de proppen met hun M6 draagbare muziekspeler. Nu hebben ze dat ontwerp nog eens onder de loep genomen en daaruit is dan de Shanling M6 Pro Android Hi-res Music Player gekomen.

Shanling M6 ProDe M6 Pro maakt net zoals zijn voorganger gebruik van het Android platform. Daarnaast zijn er ook nog enkele verbeteringen aangebracht ten op zichte van zijn kleinere broer. Deze nieuwe muziekspeler is volgens het Chinese Shanling hun nieuwe paradepaardje geworden.

Alles kan eenvoudigweg bediend worden door het 4,7 inch kleuren touchscreen, het heeft een resolutie van 720p. Aan de zijkanten vind je nog een aantal fysieke knoppen terug die noodzakelijk zijn om de belangrijkste functies te bedienen zoals volume en het starten en stoppen van muziek.

In nieuwe Shanling M6 Pro is een Qualcomm Snapdragon 430 SoC 8 core processor geïntegreerd. Daarnaast bevat het apparaat 4 GB aan RAM- en 32 GB aan ROM geheugen. Moest dit nog niet genoeg zijn dan is het ook mogelijk om dit verder uit te breiden tot 512 GB met een microSD-kaart.

Shanling M6 Pro

Net zoals vele andere muziekspelers heeft ook de M6 Pro een 3,5 mm aansluiting. Wat dit apparaat extra uniek maakt is het feit dat er ook nog een 2,5mm en 4,4 mm-aansluiting voor handen is. Zo kan je dus ook jouw hoofdtelefoon symmetrisch aansluiten indien gewenst.

13 uur lang zou je volgens de Chinese audiofabrikant moeten kunnen genieten van je favoriete muziek dankzij de 4.000 mAh batterij. Maar dan wel als je alleen gebruik maakt van een DAC en de eindtrap single-ended modus. Gebruik je de M6 Pro in andere modi? Dan zou het kunnen dat de speeltijd minder wordt.

Het is nog even wachten op de officiële lancering van de muziekspeler. Wat we wel al kunnen meegeven is dat de Shanling M6 Pro Android hi-res muziekspeler beschikbaar zal zijn in een metaal zilverkleurige afwerking.

Shanling M6 Pro

Verkooppunten van het merk shanling