Met de komst van de Teufel Cinebar Ultima en Cinedeck wil het gekende Duitse bedrijf toch een goed geluid neerzetten bij je televisie. De muziekliefhebbers die Teufel producten in huis hebben zijn het duidelijk niet altijd eens. De helft heeft toch graag de klassieke opstelling van een soundbar met subwoofer, terwijl de andere helft ook wel behoefte heeft aan basfrequenties maar met het verschil dat liever zonder subwoofer werken. Met de Cinebar Ultima en Cinedeck wil het merk een oplossing aanreiken voor beide groepen van muziekliefhebbers.

De Teufel Cinebar Ultima maakt deel uit van de Ultima-productlijn. De Cinebar Ultima is heel herkenbaar, zo vallen de iconische koperkleurige tweeters en het houten design bijzonder hard. De soundbar heeft 6 drivers aan boord die een krachtig geluid proberen neer te zetten. Er zijn 4 grote drivers van 3,5 inch en twee ovalen basdrivers (8×4 inch). Aan de zijkanten zijn er twee full-range luidsprekers die zorgen voor een complete surround ervaring, mede ontwikkeld dankzij hun Dynamore Ultra-technologie.

Teufel Cinebar Ultima
Teufel Cinebar Ultima

Daarnaast heeft de fabrikant ook de Teufel Cinedeck in het leven geroepen. Hiermee willen ze audio-oplossing aanreiken die geschikt is voor televisies die op een dressoir geplaatst zijn. Het is de bedoeling dat de Cinedeck onder de TV word geplaatst, op die manier neemt hij niet al te veel plaats in. In tegenstelling tot de Cinebar Ultima wordt er hier gebruik gemaakt van meerdere kleine drivers: 7 breedband chassis en 2 subwoofers van 5,25 inch die naar onder gericht zijn. Ook hier zijn aan de zijkant 2 drivers ingebouwd die zorgen voor een overtuigende surround ervaring.

Teufel Cinedeck
Teufel Cinedeck

De Teufel Cinebar Ultima en de Cinedeck zijn uitbreidbaar en bieden mogelijkheden voor draadloze verbindingen. Wie graag nog meer bassen wil, de draadloze Teufel-subwoofers T 8 en T 10 kan je direct aansluiten op beide apparaten.

De Cinedeck is momenteel verkrijgbaar voor 599,99 euro, en de Cinebar Ultima is beschikbaar voor 699,99 euro op het moment van schrijven. Ze zijn allebei onmiddellijk beschikbaar in een zwarte of witte uitvoering. Voor meer informatie kan je terecht op de website van Teufel.