Het zou zomaar eens mogelijk kunnen zijn dat we dit jaar een nieuwe Apple TV mogen verwachten. Dit omdat er toch wel enkele signalen worden gegeven die hoopvol zijn. Zo meldde Bloomberg dat er een update zou komen in 2021. Mark Gurman, Bloomberg-redacteur en Apple-expert, zegt ook dat dit hard nodig is. Dit omdat de concurrentie in de loop der jaren sterk verhoogd is. Daarnaast is Apple TV sinds 2015 eigenlijk niet veranderd.

In het Pineboard (interne term voor het systeem dat Apple TV gebruikt) zijn enkele verwijzingen gevonden die betrekking hebben tot de zogenaamde update van Apple TV. Het gaat hier dan over een mogelijke refresh rate van 120 Hz. Dit wil wel nog niet zeggen dat het 100% zeker is dat dit wordt geïmplementeerd in de volgende update. Maar het doet wel aantonen dat Apple bezig is met een 120 Hz modus te testen.

Apple TV

Spannend ook om te weten is dat deze tests alleen gedaan kunnen worden met een nieuw model. Want met Apple TV 4K is het niet mogelijk om 120 Hz te gebruiken bij een UHD-resolutie. Dit komt doordat er gebruik gemaakt wordt van HDMI 2.0 en hierbij ben je beperkt tot 60 Hz (UHD). HDMI 2.1 zou dus vereist moeten zijn om de volledige 120 Hz te bereiken.

Wat ook nog mogelijk zou kunnen zijn, is een Full HD-modus van de huidige Apple TV. Dit zou dan wel zeer interessant worden voor de gamers onder ons. Want deze hoge refresh rate zorgt namelijk voor een vloeiende beeldweergave tijdens het gamen. Dit is trouwens wel perfect mogelijk met HDMI 2.0. Een aangenamere speelervaring verzekerd.

We wachten vol spanning af naar meer uitleg over updates van Apple TV. In tussentijd kan je alles van Apple op de voet volgen door eens een kijkje te nemen op hun website.

Verkooppunten van het merk apple