Het Japanse audiomerk Esoteric heeft nog maar net (enkele maanden geleden) hun recente vlaggenschip voorgesteld de Grandioso M1X, of het is alweer tijd voor een nieuwste telg. Maak kennis met de Esoteric N-05XD: een DAC, netwerkspeler, hoofdtelefoon- én voorversterker. En dat allemaal onder 1 behuizing. Impressive!

Starting a new way of audio with network technologies. Zo luidde de introductie van Esoteric’s N-05XD. Het apparaat is voorzien van zowel analoge als digitale aansluitingen en beschikt over twee hoofdtelefoonaansluitingen die terug te vinden zijn aan de voorzijde.

“Starting new audio style with network technologies, with the Master Sound Discrete DAC that invites you to a new digital audio world, an attenuator system that maximizes potential of your speakers and power amplifier.”

Klinkt alvast veelbelovend. Met de komst van de N-05XD zetten ze dan ook een nieuw ‘concept’ neer die een kerneenheid van audiosystemen in het tijdperk van digitale netwerken herdefinieert. Aldus Esoteric.

Lees ook


Esoteric Grandioso M1XNieuwste vlaggenschip van Esoteric: de Grandioso M1X

 


 

Voor de geïntegreerde DA-convertor heeft de fabrikant gekozen voor de Master Sound Discrete DAC die ‘eigenhandig’ ontworpen is van A tot Z en eerder ook al werd gebruikt in de Grandioso D1X.

Benieuwd naar alle aansluitingen die de N-05XD ‘aan boord’ heeft?

  • Digitale ingangen: 1x XLR, 2x RCA, 2x Optisch, USB audio, Ethernet, 2x USB poort, (Bluetooth)
  • Analoge ingangen: 1 paar XLR, 1 paar RCA
  • Analoge uitgangen: 1 paar XLR/ES-LINK Analog, 1 paar ES-LINK Analog pre-out, 1 paar RCA
  • Clock input: 1x BNC (10 MHz)

Het is nog even wachten om de N-05XD zelf in huis te halen want de eerste leveringen zouden gepland staan voor de zomer van dit jaar. De N-05XD zal verkrijgbaar worden in een zilveren of zwarte afwerking.

Wil jij in tussentijd alvast meer ontdekken over deze DAC, netwerkspeler, hoofdtelefoon- én voorversterker? Dan surf je best naar de website van Esoteric.