Leuk nieuws voor het merk Xgimi want het heeft twee nieuwe projectoren uitgebracht die een 4K resolutie weergeven onder de prijs van 2.000 dollar. Beide zijn thuisprojectoren uit de Horizon-serie en zullen jouw home cinema-ervaring naar een hoger niveau tillen. Aldus Xgimi.

Het betreft de Horizon en de Horizon Pro. Deze twee modellen zijn een mooie aanvulling op de Xgimi projectorenreeks omdat ze een 4K resolutie op beeld kunnen tonen. De Horizon heeft standaard een 1080p resolutie. Hierbij maakt de projector gebruik van Xgimi’s eigen beeldtechnologie. Op deze manier wordt de uitvoerkwaliteit verbeterd en kan je ‘upscalen’ naar een 4K weergave.

“XGIMI’s patented X-VUE image technology enhances the image quality, by adopting 120Hz motion compensation technology that works with XGIMI’s MEMC (Motion Estimation, Motion Compensation) to solve any potential image flutter or tailing problems.”

De Horizon Pro aan de andere hand heeft dan wel standaard een 4K resolutie. Dit is wel echt een primeur voor het Chinese merk want het is de eerste Xgimi projector die standaard een 4K beeld kan tonen. Daarnaast kan je met deze projector een beeld weergeven tot wel 300 inch diagonaal. Immens is dat!

Natuurlijk stopt het hier niet. Beide projectoren hebben nog meer leuke specificaties in petto. De audio is bijvoorbeeld van Harman Kardon. Deze speakers zijn ingebouwd en ook nog eens compatibel met bluetooth. Je kan tot 16 Watt aan geluid produceren, je zal dus geen schrik moeten hebben dat je kamer niet gevuld zal raken met het geluid van je favoriete film of muziek.

Een ander handigheidje is dat de projectoren Android TV 10.0 bevatten. Zo krijg je toegang tot meer dan 5.000 apps om je ervaring nog meer vorm te geven. Een leuke toevoeging is dat je Nvidia GeForce Now hierop kan zetten. Ideaal als je dus een ‘potje’ wilt gamen.

Sinds gisteren kan je beide projectoren pre-orderen. De Horizon zal beschikbaar zijn voor een adviesprijs van 1.099 dollar en de Horizon Pro voor 1.699 dollar. Voor meer informatie kan je altijd zelf eens een kijkje nemen op de website van Xgimi om alles over deze Horizon-serie te weten te komen.