Op 13 januari heeft Audio-Life de eerste show van het jaar gepland. Met het bijzondere Japanse GIP Laboratory – Global Intelligence planning – trappen ze het showjaar af. G.I.P. is een zeer bijzonder luidsprekermerk. Binnen dit merk blazen ze op een uitzonderlijke wijze de originele Western Electric luidsprekers nieuw leven in.
Er is volgens Audio-Life geen enkele luidspreker die in staat is om zo nauwkeurig de originele sound van muziek te laten klinken. Daarmee is voor de hen GIP Laboratory een van de systemen die het meest geschikt is om livemuziek weer te geven. Zo heeft G.I.P. elk jaar in Munchen de allergrootste ruimte op de Hi-end Messe. Een stel fanaten en hobbyisten waaronder Suzuki San zelf geven daar ieder jaar acte de présence op het hoogste niveau.
Op zaterdag 13-1 laat Audio-Life horen hoe het GIP Laboratory 5005 systeem kan klinken met een eigen ontwikkelde kleinere kast. Verwacht geen high polish strak afgewerkt geheel, want men is dit systeem nog verder aan het afwerken. Wel zal Audio-Life een sound neerzetten die het realisme kan weergeven waarvan we denken dat je alleen tijdens een live concert kan ervaren.
Verder gaat Sanne de Graaf – Celiste en plaatsvervangend aanvoerder bij de Philharmonie Zuid en oprichter van Muziek op de Dijk – zal om 12.00 uur een Bachsuite spelen, waarna men tijdens de demonstratie zal terug keren naar het GIP Laboratory systeem om diezelfde suite (een andere opname) te beluisteren. Zo kan je op een eerlijke manier de kwaliteit van dit systeem beluister en beoordelen.
De GIP Laboratory show start om 11u00 bij Audio-Life. Koffie en heel wat lekkers – zoals gebruikelijk bij hun demonstraties – zal rijkelijk klaar staan.
Een aanmelding vooraf is wel gewenst aangezien Audio-Life maar een beperkte ruimte heeft. Audio-Life ziet je graag op 13 januari in de Hulsterstraat 26a in Buren.