De Sony HT-ZF9 is wereldwijd de eerste 3.1-kanaals soundbar met Dolby Atmos en virtuele surround sound-technologie. De Sony HT-ZF9 is ontworpen om driedimensionaal geluid weer te geven met een nieuwe ‘Vertical Surround Engine’ – die ook hoogte toevoegt aan de soundtrack zonder dat er extra of opwaarts gerichte luidsprekers nodig zijn.
Dit wordt gecombineerd met Sony’s S-Force Pro Front Surround-technologie voor een meer betrokken surround sound-ervaring van de soundbar en de afzonderlijke subwoofer. De ZF9 ondersteunt o.a. Dolby Atmos- en DTS: X-soundtracks, en beschikt over 4K-, HDR- en Dolby Vision-passthrough.
Je kan dit surround-effect ook toepassen op niet-Atmos / DTS: X-geluid door op de Vertical-S-knop op de afstandsbediening te drukken, waardoor tweekanaalmuziek tot 7.1.2-kanalen kan worden opgevoerd.
De ZF9 heeft twee HDMI-ingangen en één HDMI-uitgang en kan ook worden gebruikt met de Google-assistent. Het kan High RES muziek afspelen vanaf een USB-stick en beschikt over wifi, ingebouwde Google Chromecast, Bluetooth en Spotify Connect.
De soundbar is ontworpen om perfect te passen bij de Sony OLED- en LCD-tv’s en is beschikbaar in het voorjaar van 2018.

Verkooppunten van het merk sony