Dit weekend (zaterdag 16 en zondag 17 november) is het weer tijd voor de jaarlijkse iEar’ Audioshow 2019 in het Koning Willem II stadion in Tilburg. Ook Dimex zal aanwezig zijn op het evenement. Ze pakken uit met een heel speciale luidspreker.

Namelijk de Diptyque DP160. Een speciale magnetostatische luidspreker met een heel uniek en herkenbaar uiterlijk. Op de stand van Dimex zal ook Gilles Douziech aanwezig zijn, ontwerper van de luidsprekers. Hij zal een demo geven van de DP160 met een actief baspaneel.

De luidsprekers bevatten twee membranen die elk een oppervlakte hebben van 0,36 vierkante meter. Er is ook een tweeter voorzien namelijk de TW116, hij is gemonteerd in een paneel gemaakt van Finse berk. Op deze manier kunnen de hoge frequenties zich het best voortbewegen in de ruimte. Er is ook een filter geplaatst onderaan het houten paneel, deze is gemaakt van hoog kwalitatieve onderdelen (geproduceerd in Frankrijk).

Gilles Douziech en Eric Poix hebben geprobeerd het beste van twee werelden samen te voegen tot 1 luidspreker die ervoor zorgt dat muziekliefhebbers live concerts in hun huiskamer kunnen brengen.

Dimex Audioshow iEar 2019

Dimex is te vinden op de eerste verdieping in zaal Z4 van het Koning Willem II stadion te Tilburg. De audioshow zal doorgaan op zaterdag 16 en zondag 17 november. Toegang is volledig gratis.