Elipson heeft haar nieuwe luidsprekerlijn Bell geïntroduceerd: luidsprekers die ontworpen zijn om binnenshuis aan hoge plafonds bevestigd te worden. Voorlopig zijn er twee verschillende luidsprekers en dus ook twee verschillende maten verkrijgbaar: Bell 4 en 6.

Beide luidsprekers zijn voorzien van tweeweg basreflex-behuizing die gemaakt is van ABS. Ze bevatten coaxiale drivers die beschermd worden door fijnmazige metalen roosters.

Elipson Bell 4

Bell 4

De 4 heeft een gewicht van 1,9 kg en heeft afmetingen van 190 x 258 mm. Als tweeter wordt er gebruik gemaakt van een 12 mm mylar-dome-tweeter en daarbuiten heeft ze ook een 110 mm polypropyleen midden/baseenheid.

Bell 6

De 6-luidspreker is iets groter en krachtiger. Ze heeft een gewicht van 2,9 kg en een afmeting van 255 x 315 mm. Ze is speciaal ontworpen voor grote plafondruimtes. Ze beschikt over een 25 mm tweeter en een 200 mm midden/baseenheid. De gevoeligheid is respectievelijk 86db en 87db.

Ellipson Bell

Algemeen

Bij de luidsprekers wordt ook een op maat gemaakt bevestigingssysteem geleverd met een kabel en haken voor een veilige plafondvering. De luidsprekers zorgen voor een geluidsverspreiding van 360 graden na het bevestigen aan het plafond.

De nieuwe Bell 4 heeft een adviesprijs van €199 en de 6 €249.

Verkooppunten van het merk elipson