Het audiobedrijf European Audio Team, ook wel bekend als EAT, heeft haar tweede mc-element op de markt gebracht: de Jo No.5. Dit element zou perfect passen bij de draaitafels van EAT.

EAT specialiseert zich in draaitafels en accessoires, zoals toonarmen en elementen, die zorgen voor een goede weergave van vinyl. Haar eerste mc-element was de Yosegi. Volgens EAT lag de lat al heel hoog voor een tweede element, aangezien de kwaliteit van haar eerste al zo hoog lag.

De modernste productietechnieken zijn gebruikt voor de ontwikkeling en het produceren van de Jo No.5. Een speciaal laser-sinterproces, oftewel SLS, wordt ingezet voor de behuizing en de naaldbeschermer. Een speciaal poeder van polyamide wordt hierbij als grondstof gebruikt en het eindproduct, de behuizing in dit geval, wordt zo laag tot laag gebouwd door middel van een laser. De behuizing is zo heel dun, maar toch degelijk en stijf.

Het EAT Jo No.5 element maakt gebruik van een Nude Fine Line Diamond, met 8/40 µm. Om optimale waarden te bereiken, zijn EAT haar spoelen gewikkeld van zuiver 4N koper. De naaldconformiteit zou een waarde van 15 µm / mN bij een naalddruk tussen 2,1 tot 2,5 gram hebben. Het frequentiebereik zou volgens EAT tussen 20 Hz tot 20 kHz liggen bij de Jo No.5.

Maar ook de verpakking heeft EAT niet links laten liggen: de Jo No.5 wordt verkocht in een klein kistje van tropisch hardhout.

Voor net geen €1.200,00 is de EAT Jo No.5 te koop.