De geluidskwaliteit van een smartphone is niet altijd zo fantastisch, daarom zou een audiospeler zoals de Pioneer XDP-02U wel een verbetering kunnen zijn.

De goed afgeronde XDP-02U past in de palm van een hand en is eenvoudig te gebruiken met een duim op het touchscreen. De speler is verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, wit en roze.

Het heeft de nieuwste Hi-Res Audio-indelingen zoals MQA (Master Quality Authenticated), native DSD 5.6 MHz weergave, FLAC / WAV tot 192 kHz / 32-bit en 44.1 kHz / 16-bit CD-audio, en ook gecomprimeerde bestanden zouden heel goed moeten klinken.

Dual-band 5 GHz / 2,4 GHz Wi-Fi® zorgt voor een verbinding met 36 miljoen nummers van CD-kwaliteit uit een bibliotheek van 43 miljoen nummers via het Deezer HiFi-abonnement. TIDAL biedt albums zonder verlies van geluidskwaliteit om via het HiFi-plan te streamen met toegang tot ongeveer 46 miljoen nummers. TuneIn verzamelt 100.000 internetradiostations met podcasts, audioboeken en meer, terwijl Hi-Res Audio-albums rechtstreeks van Onkyo Music gedownload kunnen worden.

De draadloze Bluetooth-technologie verbindt het apparaat met een compatibele draadloze hoofdtelefoon en laat de gebruiker genieten van muziek van de speler op andere ondersteunde apparaten.

Het 16 GB ingebouwd geheugen kan uitgebreid worden uit met twee 256 GB microSD-kaarten om 528 GB opslag te bereiken. Dat komt overeen met ongeveer 5.000 hi-res audiosporen.

De XDP-02U heeft twee ESS SABRE® ES9018C2M DAC’s en twee high-output SABER ESS9601K-versterkers. Elk symmetrisch L / R-kanaal wordt gevoed door afzonderlijke, aangepaste condensatoren. De versterkers zijn krachtig genoeg om een ​​hoofdtelefoon tot 600 Ohm aan te drijven.

Het apparaat kan ook bestuurd worden met een smartphone. De gratis Pioneer Duo Remote-app verbindt de smartphone met Bluetooth LE aan de speler. De telefoon kan gebruikt worden om het volume aan te passen, te spelen / pauzeren, overslaan, in willekeurige volgorde afspelen en nummers herhalen. De app maakt ook wifi-wachtwoordinvoer eenvoudig met een slim toetsenbord dat meerdere talen ondersteunt.

Verkooppunten van het merk pioneer