Alpha Turnhout is 1 jaar jong! Dat werd gevierd op de Alpha-manier: met heel veel muziek en … een paar primeurs.

“We kijken terug op het voorbije jaar met veel enthousiasme en plezier”, zeggen Peter Janssens en Guy Van Deun van Alpha Turnhout. Daarmee is meteen de toon gezet.

Met een glimlach en een vriendelijk woordje
“Het grote voordeel van deze winkel is het feit dat we hier elke morgen met veel goesting aankomen”, vervolgen de sympathieke zaakvoerders. “Enerzijds hebben we zelf veel bijgeleerd, anderzijds hebben we veel kunnen bijbrengen aan de mensen die hier over de vloer komen. We zijn gunstig gelegen in een mooie winkelstraat en de winkel past geheel in dat plaatje. Passanten stappen binnen uit nieuwsgierigheid en dan staan wij klaar met een glimlach en een vriendelijk woordje. Dan is het gemakkelijk om een connectie te maken. Die mensen kopen niet altijd onmiddellijk, maar ze gaan buiten, spreken over ons en na verloop van tijd komen ze beslist terug om te kopen.”

Het toverwoord: tijd
“We hebben het van in het begin duidelijk gemaakt dat je bij Alpha komt om degelijke apparatuur te kopen”, stelt Guy. “Het hoeft niet altijd high-end te zijn, maar we houden toch vast aan een zeker niveau. Het heeft niets dan voordelen om een duidelijk profiel te schetsen. We willen dan ook veel tijd steken in onze klanten. Tijd is tegenwoordig een toverwoord. Maar klanten hebben recht op een goede begeleiding en een uitstekende service. Voor minder doen we het niet.”

With a little help from my friends
Zaakvoerders Alpha Turnhout“Een nieuwe winkel openen is niet eenvoudig”, zegt Peter. “Daarom is het fijn om te ervaren dat Sammy en Chris achter ons staan.” Sammy Feldman is de big boss van Alpha High End, Chris Steurs is zaakvoerder van Alpha Brasschaat. “Dat is niet alleen financieel maar ook op menselijk vlak een grote geruststelling”, gaat Peter verder. “Sammy en Chris zijn ongelofelijk sympathieke mensen die ons altijd met raad en daad bijstaan. En dat vinden we ontzettend belangrijk.”

Wij verkopen geen muziekinstallaties, wij verkopen muziek

Villa Magna
Villa MagnaEen andere ster aan het Turnhoutse firnament is Villa Magna, het inspiratiehuis van Elly Mollen voor een smaakvolle totaalinrichting. Architecten en binnenhuisarchitecten komen hier over de vloer om hun klanten te begeleiden en te helpen kiezen uit het uitgebreide assortiment inrichtingsmaterialen. Villa Magna en Alpha Turnhout zijn goede buren. Zo’n goede buren dat je binnen, haast zonder dat je het merkt, van de ene zaak naar de andere overloopt. En daar is een goede reden voor. “We hebben een aangename samenwerking opgebouwd met Elly”, legt Guy uit. “Villa Magna en Alpha zorgen voor een wisselwerking. Het concept om interieurinrichting te koppelen aan de installatie van audioapparatuur kent een steeds groeiend succes. Elly zorgt voor de inrichting, wij voor het geluid. En omgekeerd. Een mooi interieur en mooie muziek, daar wordt iedereen toch gelukkig van, nietwaar?”

Wij verkopen muziek
“Wat er ook gebeurt, het moet plezant blijven”, lacht Peter. “Het moet er ontspannen aan toe gaan, zonder dwang om een bestelbon te tekenen. Wij verkopen geen muziekinstallaties, wij verkopen muziek. Sommige mensen zitten hier urenlang ongedwongen te luisteren. Dat moet kunnen. Zelfs al kopen ze niet onmiddellijk. Maar zoals eerder gezegd, ze komen meestal terug, en wie weet brengen ze nog andere mensen mee.

Op de goede weg
Peter en Guy zijn het er roerend eens over dat ze op de goede weg zijn. “Naast de verkoop in de winkel krijgen we steeds meer werk met grotere projecten zoals de totaalinrichting van woningen en kantoorruimten“, zegt Peter. “Wij zorgen dan voor het audiovisuele gedeelte. We hebben bij voorbeeld heel wat producten en know-how in huis om componenten en luidsprekers discreet in te bouwen. Sommige mensen vinden dat erg belangrijk. En als we er dan vanaf het begin van het project bij zijn, vermijden we installatiewerken achteraf.”

Het hoeft niet altijd high-end te zijn, maar we houden toch vast aan een zeker niveau

Vivid Kaya
Vivid AudioGeen feestje zonder primeurs, dachten ze bij Alpha. En zie, Peter en Guy pakten uit met de gloednieuwe Kaya van Vivid Audio die voor het eerst in België te beluisteren viel. Ewald Verkerk was voor de gelegenheid naar Turnhout afgezakt om deze nieuwe luidsprekerlijn voor te stellen. De Kaya series vervangt de Oval series en is bedoeld om de authentieke luisterervaring die Vivid Audio biedt toegankelijker te maken voor een groter publiek. De Kaya series gebruikt echter wel degelijk dezelfde  superieure en gepatenteerde technologie die in de topmodellen van Vivid Audio aangewend wordt. Ook de unieke en gesofisticeerde looks blijven behouden. Het hoeft geen betoog dat de eerste luisterindrukken ons aangenaam verrasten. 

Fezz Audio
Fezz AudioAlpha had nog verrassing in petto met de buizenversterkers van Fezz Audio. Volledig ontworpen en gefabriceerd in Polen. Fezz Audio ontstond als onderdeel van een Poolse fabrikant van ringkerntransformatoren. Het zijn precies die transformatoren waarmee Fezz zich nu onderscheidt van de meeste buizenversterkers die gevoed worden door bloktransformatoren. De versterkers van Fezz maken niet alleen indruk met hun frivole verschijning en verscheidenheid, maar ook met een meer dan gunstige prijsstelling. De prijzen variëren van ongeveer 1000 euro voor het instapmodel tot 2400 euro voor het topmodel. Alpha heeft momenteel een rechtstreekse lijn met de fabrikant omdat er officieel nog geen distributeur aangesteld is. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Tot slot
Ondanks het goede weer, het openingsweekend van de solden en het WK voetbal was het toch weer leuk om naar Alpha Turnhout af te zakken en samen met het Alpha Team te klinken op het succes en ongedwongen te genieten van leuke, goed klinkende muziek. Precies zoals het er bij Alpha overal en altijd aan toe gaat. Proficiat, jongens!