Muziekstreamingdienst Deezer heeft zojuist aangekondigd dat gebruikers van Google Home en andere Google Assistent speakers voortaan audio in lossless kwaliteit kunnen streamen.
Dit betekent dat abonnees van Deezer die gebruik maken van het HiFi pakket audio in 16-bit / 44.1kHz FLAC kwaliteit kunnen streamen en beluisteren. Deze dienst werkt met elke andere speaker waar Google Assistent is ingebouwd, waaronder de LG WK7 en de Sony LF-S50G.

Om de muziek in 16-bit FLAC kwaliteit te kunnen beluisteren hebben gebruikers een Premium + abonnement nodig die normaal gesproken 19.99 kost. Maar de streamingdienst heeft ook meteen een speciale actie gelanceerd. Gebruikers in de VS, Canada Australië, Engeland en Duitsland die zich nu aanmelden voor de actie  betalen de eerste drie maanden nog maar 0.99. In Nederland is Google Assistant nog niet officieel gereleased.

Hoewel Deezer HiFi al sinds 2017 beschikbaar is voor Chromecast apparaten, is het pas sinds deze week mogelijk muziek te luisteren in lossless kwaliteit. En hoewel de streamingdienst ook beschikbaar is op Alexa assistent speakers, waaronder Amazon Echo, de grootste concurrent van Google Home, bieden deze apparaten geen lossless kwaliteit.

Deezer onderscheidt zich met deze dienst goed in de markt. Andere grote streamingdiensten zoals Spotify bieden nog geen lossless kwaliteit. En hoewel Tidal vaak de go-to streamingdienst is op het gebied van hoge kwaliteit muziek, wordt er nog geen gebruik gemaakt van voice assistant.

Verkooppunten van het merk deezer