Fujifilm introduceert een nieuwe projector: ontdek de FP-Z6000. Dit model wordt toegevoegd aan de Z-serie van hoogwaardige ultra-short-throw exemplaren. De FP-Z6000 biedt alvast een helderheid van maar liefst 6.000 lumen. Termen zoals ‘compact’ en ‘lichtgewicht’ staan centraal. Zeker als je weet dat de FP-Z6000 een ‘massa’ heeft van slechts 17,5 kg en 46 x 51 x 16,25 cm groot (of klein) is. Maar dat is niet alles want de ‘show’ wordt resoluut gestolen door de unieke lens die verstelbaar is door middel van twee assen. Op die manier kan je het beeld projectoren waar je maar wil, zonder de volledige beamer anders te positioneren.

Om even wat achtergrondinformatie mee te geven, in 2019 betrad Fujifilm de markt van projectoren. Hun Z line-up was een feit. De FP-Z8000 projector werd origineel in 2021 geïntroduceerd en stond garant voor een heldere beeldprojectie en uitstekende kleurweergave. Een trotse eigenaar kon alvast profiteren van talloze voordelen, waaronder ook de twee-assige draaibare lens (waar we het al over hadden bij de inleiding). Op die manier wordt er meer flexibiliteit geboden. Goed om te vermelden: tevens kan het beeld van dichtbij geprojecteerd worden. Gezien het succes van de Fujifilm FP-Z8000 heeft de fabrikant besloten om een ‘kleinere broer’ op de markt te brengen onder de ‘noemer’ FP-Z6000.

Laten we het allereerst hebben over de lens die qua projectierichting aangepast kan worden. Door een nauwgezet ontwerp kan het beeld in verschillende richtingen geprojecteerd worden. De lens is draaibaar over twee assen waardoor je het beeld naar verschillende richtingen kan projectoren. Overigens is de FP-Z6000 ook vrij van ruimtebeperkingen. Wil je ‘grote beelden’ dichtbij projectoren? Check. Uiteraard kunnen deze geherpositioneerd worden binnen een verticaal én horizontaal gebied dat zeer uitgebreid is.

Fujifilm beklemtoont dat het haar eigen optische technologie blijft toepassen om projectoren te ontwikkelen waarbij eventuele beperkingen, op vlak van installatie, geminimaliseerd worden. Zo kan de FP-Z6000 heel wat ‘checks’ afvinken op de ‘wishlist’ van gebruikers.

Maar waarom heeft Fujifilm nu de FP-Z6000 ontwikkeld, volgend op het succes van de FP-Z8000? Wel, heel eenvoudig. Met de lancering van hun FP-Z6000 voegt het bedrijf een model met hoge helderheid toe aan het assortiment van de Z-serie. Fujifilm wil de aantrekkingskracht van de serie vergroten door de keuzemogelijkheden te vergroten.

Als je benieuwd hoe dit alles precies in elkaar zit, dan zal onderstaand filmpje zeer verhelderend werken.

Benieuwd naar meer? Bezoek dan zeker eens fujifilm.com.