Het nieuwe alternatief in de premium klasse. Zo stelt Sharp hun beloftevolle EQ line-up van tv’s voor. Wat centraal staat? Allereerst een topontwerp met een volledig aluminium behuizing. Aanvullend wordt er ondersteuning geboden voor de beste 3D geluidsstandaarden zoals Dolby Atmos en DTS:X. Dankzij Quantum Color Technology kan je alvast rekenen op schitterende kleuren en uiterst dynamische beelden. Een helderheid van 400 – 500 nits voor de beste HDR-ervaring? Absoluut. Als dat nog niet genoeg is: Harman Kardon hifi-geluid werd geïntegreerd. Een perfecte ‘sound’ met goed verstaanbare dialogen? Check.

Allereerst maakt de spiksplinternieuwe EQ-serie gebruik van de ultramoderne VA LCD matrix met rechtstreekse LED backlight en Quantum Dot (Quantum Colour) laag. Het resultaat? De meest omvangrijkste kleurweergave die op dit moment beschikbaar is bij LCD tv’s. Aldus Sharp. De fabrikant maakt zich sterk dat tv-modellen uit het EQ portfolio 94 procent van de kleuren kan reproduceren uit de DCI.P3 kleurruimte. In de BT.2020 kleurruimte is dat 78 procent. Naar eigen zeggen een fantastisch resultaat en een verschil dat je met het blote oog ziet.

Wanneer je wil genieten van excellente HDR (High Dynamic Range) prestaties, is het uitermate belangrijk dat het scherm voldoende helder is. Ook daar heeft Sharp aan gedacht. Er wordt gesproken over een piekhelderheid van maximaal 450 tot 550 nits. Wat dat voor jou betekent? Een geweldige visuele ervaring als je naar HDR content kijkt.

Voorts beschikt het EQ gamma over Dolby Vision. Moest je hier minder bekend mee zijn, dit is één van de hoogst mogelijke niveaus die bereikt kan worden als het gaat om de HDR-standaard. Het overtreft de ‘gewone’ HDR in vele opzichten. Niet alleen wat het aantal bits van het beeld betreft. Om te beginnen zijn bij Dolby Vision, voor elk individueel frame, metadata beschikbaar die licht en kleur beschrijven. Dit is van belang voor de kwaliteit van films met veel lichte en donkere scenes. Voor elk van deze scenes kan je aparte instellingen definiëren voor een betere weergave. Tegenwoordig biedt bijna alle belangrijke streaming platforms films en series aan die compatibel zijn met Dolby Vision. Je kan deze dan ook op je nieuwe tv uit de Sharp EQ-serie bekijken in een fantastische kwaliteit.

Om beelden vloeiender te laten overkomen, heeft Sharp een technologie geïntegreerd genaamd Aquos Motion. Dit systeem met kunstmatige intelligentie, dat ingebouwd is in de uiterst efficiënte beeldprocessor, analyseert de beelden ‘frame voor frame’. Er wordt rekening gehouden met bewegende objecten. Daarnaast genereert het extra frames als dat nodig is om bewegingen vloeiender te maken.

Zoals eerder al gezegd is er ondersteuning voor 3D geluidsstandaarden zoals Dolby Atmos als DTS:X. Deze technologieën vullen de ruimte met surround sound dat perfect past bij wat je kijkt.

“Het uitstekende audiosysteem van de televisies uit de Sharp EQ-serie is nog verder verbeterd met de meest geavanceerde technologieën voor surround sound.”

Als we het toch over geluid hebben: Sharp is een samenwerking gestart met Harman Kardon voor het audiosysteem specifiek. Zo is het rooster van de voorste speaker ontworpen om een helder en onvervormd geluid te leveren. Samen met Harman Kardon zet Sharp een uniek tweeweg-audiosysteem in de kijker met midden en hoge tonen die naar voor zijn gericht, de lage tonen zijn naar beneden gericht. De hoge tonen bereiken je oren rechtstreeks zodat je verzekerd bent van kristalheldere dialogen. De lage tonen worden teruggekaatst van het oppervlak waarop de tv staat voor rijke, ruimtelijke achtergrondmuziek.

De producent heeft niet alleen de aandacht gevestigd op het beeld én het geluid, maar ook op het design. Het ontwerp kan best beschreven worden met een term als ‘tijdloos’, inclusief een naadloze integratie in elk interieur. De televisie is gemaakt van een aluminiumlegering. Door het randloze scherm lijkt het model te zweven boven het oppervlak waarop het staat.

Klinkt allemaal zeer mooi. Maar wat nou als dit nog maar het ‘topje van de ijsberg’ is? Wel, Sharp heeft nog veel meer in petto voor jou. Benieuwd naar alle features die de EQ-serie rijk is? Je ontdekt ze hier op deze pagina.

Verkooppunten van het merk sharp