Heb jij momenteel een televisie van LG in huis maar heb je het gevoel dat je tv-geluid optimalisatie nodig heeft? Dan is het DS95QR of DS90QY surround systeem misschien wel de perfecte oplossing. Het gaat hier respectievelijk om een 9.1.5  en 5.1.3 kanaals soundbar. Het topmodel binnen de line-up, LG’s DS95QR, houdt er een vermogen op na van maar liefst 810 Watt. Zijn ‘kleinere broer’, de DS90QY, moet het doen met wat minder (570 Watt). De soundbar is in beide gevallen even groot. Bij de DS95QR specifiek ontvang je extra draadloze achterspeakers. Maar dit is niet alles. Benieuwd naar meer?

Zowel bij de DS95QR als de DS90QY zijn drievoudige up-firing kanalen toegevoegd. Kort samengevat mogen we stellen dat het hier gaat om up-to-date geluidstechnologie die zorgt dat jij intens kan genieten van je favoriete content. Een ervaring om ‘u’ tegen te zeggen. Beslis je om één van de twee systemen in huis te halen? Dan kan je profiteren van de talloze voordelen die Dolby Atmos, DTS:X én IMAX Enhanced jou te bieden heeft. Hoge resolutie audio? Dat zeker, alsook ‘TV Sound Mode Share’ en ‘Sound Bar Mode Control’.

TV Sound Mode Share helpt alvast om een beter geluid te leveren. De geluidsprocessor van je LG TV wordt gebruikt om de afgespeelde content (qua udio) te analyseren. Een helderder geluid? Check. Voorts wordt een naadloze integratie werkelijkheid. Deze soundbars sluiten naadloos aan op LG TV’s. Perfect om je entertainment en interieur van een ‘visuele upgrade’ te voorzien.

Dankzij de LG TV afstandsbediening wordt de bediening ‘kinderspel’. Niet alleen het vermogen maar ook het volume en de geluidsmodi zijn instelbaar. En dat met dezelfde afstandsbediening die je voor het tv-toestel gebruikt. Goed gezien van LG.

Zoals we ook al tijdens de inleiding hebben gezegd, zitten de grootste verschillen tussen het ‘duo’ op vlak van vermogen én het aantal kanalen die afgespeeld kunnen worden. Zo levert de DS95QR enerzijds 9.1.5 kanaals audio met inbegrip van 810 Watt vermogen. Bij levering ontvang je achterluidsprekers en een subwoofer. De DS90QY soundbar van LG anderzijds zet een spectaculair 5.1.3 kanaals cinema geluid ‘in the picture’. In vergelijking met zijn ‘compagnon’ uit hetzelfde portfolio ontvang je bij de soundbar enkel een subwoofer. LG laat weten dat de nieuwe draadloze subwoofer de bas laat ‘brullen’. Klinkt als muziek in de oren.

Naar eigen zeggen biedt de DS95QR en DS90QY een volledig pakket waarbij een helder en spectaculair geluid centraal staan. Ideaal om jouw surroundsound ervaring op te waarderen.

Voor de productie van deze exemplaren is LG een samenwerking gestart met Meridian Audio Technology, een leider als het gaat om hoge resolutie audio. Meridian staat synoniem voor oplossingen die het muziek- en/of filmgenot maximaliseren. Ervaar de ultieme geluidsprestaties met deze LG soundbars.

“Hoge resolutie audio levert 96 kHz bemonsteringsfrequenties en 24 bit diepte, voor een nauwkeuriger geluid en een aangenamere luisterervaring. Geniet van muziek zoals de artiest het echt bedoeld heeft met High-Resolution Audio voor kristalheldere precisie.”

Uiteraard hebben we in dit niewsbericht nog maar het ‘topje van ijsberg’ aangeraakt als het gaat om de DS95QR en DS90QY soundbar van LG. Wil je helemaal ondergedompeld worden? Dan is de productpagina van de DS95QR en DS90QY niet te missen. Klaar om verrast te worden?

Verkooppunten van het merk lg